Χιλιάδες πιστοί στην Αγιάσο – Περπάτησαν δεκάδες χιλιόμετρα για να προσκυνήσουν την Παναγία τη Βρεφοκρατούσα (video)

Λάμπρος ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Αγιάσο της Λέσβου με τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες να ξεκινούν από κάθε γωνιά του νησιού, περπατώντας και αψηφώντας τη ζέστη, για να προσκυνήσουν την Παναγία.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο περισσότεροι από 15.000 πιστοί ήρθαν με τα πόδια για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας διανύοντας μια απόσταση 26χλμ.

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έγινε λιτανεία στον περίβολο του Ναού, όπου στην κεφαλή της πομπής ήταν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος και ακολούθησε πλήθος πιστών, ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές.

Στο τέλος της λιτανείας η εικόνα της Παναγίας τοποθετήθηκε πάνω από την είσοδο του ναού όπου μέχρι αργά το βράδυ χιλιάδες πιστοί θα την προσκυνήσουν.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής και Βάσω Χοχλάκα, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Μυτιλήνης Πανάγος Κουφέλος και Παναγιώτης Χριστόφας, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του νησιού και πλήθος πιστών.

Η εικόνα της Παναγίας που κρατάει τον Χριστό φιλοτεχνήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά και μεταφέρθηκε από τα Ιεροσόλυμα στην Αγιάσο από τον καλόγερο Αγάθωνα τον ένατο αιώνα. Ή εικόνα έχει την επιγραφή “Μήτηρ Θεού Αγία Σιών» από όπου πήρε και το όνομα της η Αγιάσος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος