Ξεναγήσεις σε μνημεία και τοπία της ΒΑ Χίου

Με δυο ξεναγήσεις στο Μάρμαρο των Καρδαμύλων και στο χωριό Αμάδες, συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα οι ξεναγήσεις γνωριμίας με τη Βορειοανατολική Χίο που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Φιλοπρόοδο Ομιλο Καρδαμύλων.

Με οδηγό το διπλωματούχο ξεναγό Θωμά Καραμουσλή την:
• Πέμπτη 25/8/2016 θα γίνει ξενάγηση στο Μάρμαρο με σημείο συνάντησης το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αγίου Νικολάου και ώρα 10.00 το πρωί και
• Κυριακή 28/8/2016, στις Αμάδες και πεζοπορική διαδρομή στον Άγιο Γιώργη με σημείο συνάντησης την πηγή στο Πλάτανο στις Αμάδες.

Ξεναγήσεις σε μνημεία και τοπία της ΒΑ ΧίουΝα σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες Πέμπτη και Κυριακή έγιναν οι ξεναγήσεις στην περιοχή των Καρδαμύλων και της ευρύτερης περιοχής Βορειοανατολικής Χίου με μια άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση από τον ξεναγό κ. Καραμουσλή στον ιστορικό οικισμό των Άνω Καρδαμύλων και στο φαράγγι των Καμπιών αντίστοιχα.
Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές, όσοι και όσες «ενδιαφέρονται για τα πεζοπορικά τμήματα των ξεναγήσεων πρέπει απαραιτήτως να φορούν παπούτσια πεζοπορίας, μακρύ παντελόνι και καπέλο, καθώς επίσης να έχουν μαζί τους αρκετό νερό.
Η Βορειοανατολική Χίος σας περιμένει!».

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος