Βόρειο Αιγαίο: Εκστρατεία ενημέρωσης στα hotspots

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου (EASO) οργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης στα hotspots, ώστε να ενημερώσουν τους μετανάστες και αιτούντες άσυλο σχετικά με τις διαδικασίες καταγραφής και διαμονής τους στα hotspots, τη διαδικασία παροχής ασύλου στην Ελλάδα, τη δυνατότητα οικειοθελούς επιστροφής στις χώρες προέλευσής τους, αλλά και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στην Τουρκία στην περίπτωση επιστροφής τους.

Η εκστρατεία ενημέρωσης έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στη Λέσβο και στη Χίο από τις 25/7 έως τις 29/7, όπως και στα νησιά της Κω και της Σάμου από τη 1/8 έως τις 5/8. Εκπρόσωποι όλων των οργανισμών θα βρεθούν στα νησιά, θα ενημερώσουν προφορικά τον πληθυσμό που κατοικεί στα hotspots και θα τους παρέχει ενημερωτικό υλικό στη γλώσσα τους.

Η εκστρατεία στοχεύει στο να παρέχει ακριβή πληροφόρηση στους αιτούντες άσυλο και μετανάστες και να καλύψει κενά ενημέρωσης που πολλές φορές οδηγούν σε ανώφελες και επικίνδυνες εντάσεις μέσα στα hotspots. Οι αιτούντες άσυλο και μετανάστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ενημέρωση στη γλώσσα τους και να απευθύνουν ερωτήσεις στο προσωπικό των οργανισμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος