Βόρειο Αιγαίο: Οι βάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σημαντικό είναι το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στα νησιά. Με ιδιαίτερη προτίμηση στις οικονομικές και πολυτεχνικές σχολές οι υποψήφιοι  κατέγραψαν σημαντικές επιτυχίες και πρωτιές στις σχολές προτίμησής τους, ενώ αρκετοί επέλεξαν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τόπο καταγωγής τους.

Μεγάλες αυξομειώσεις είχαν οι βάσεις εισαγωγής στα 17 τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου 11 σημείωσαν πτώση και 6 άνοδο. Την μεγαλύτερη άνοδο, 1950 μόρια κατέγραψε το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη Λήμνο, ενώ μεγάλη πτώση κατέγραψαν τα παιδαγωγικά τμήματα της Ρόδου, -3566 μόρια το τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και -3097 το τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Κατακόρυφη πτώση -1707 μόρια κατέγραψε το τμήμα Γεωγραφίας όπου η βάση έφτασε τα 5941 μόρια, ενώ μεγάλη ήταν και η πτώση στο τμήμα Επιστήμης της Θάλασσας -1202 μόρια με τη βάση να φτάνει τα 6674 μόρια. Άνοδο 487 μόρια είχε το τμήμα Κοινωνιολογίας καθώς και το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας 411 μόρια.

Στο μήνυμα του προς τους μέχρι πρότινως μαθητές/τριες ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης τονίζει: «Σήμερα βρίσκεστε μπροστά σε μια νέα αρχή. Συγχαρητήρια σε όσους από εσάς πετύχατε τον στόχο σας. Σε όσους πάλι θεωρείτε ότι δεν ευδοκίμησαν οι κόποι σας υπενθυμίζουμε ότι τα εμπόδια είναι για να αντιμετωπίζονται κι όχι για να ανακόπτουν την πορεία μας. Όλοι σας, όμως, προσπαθήστε μ’ αυτά που θα ασχοληθείτε να είστε αποδοτικοί και παραγωγικοί. Εξάλλου τώρα πλέον υπάρχει χρόνος να στρέψετε την προσοχή σας στο πνεύμα και στα Γράμματα με την ευρεία έννοια των όρων. Η μόρφωση, ακαδημαϊκή και γενική, «είναι πηγή  και ρίζα  της ανθρώπινης τελειότητας»  κατά τον Πλούταρχο.Επιδιώξετε την τροφή και την ανάπτυξη του πνεύματος. Προχωρήστε, επίσης, με γνώμονα τις ικανότητές σας. Παράλληλα με τις ποικίλες προτροπές και συμβουλές ακολουθήστε και τη δική σας εσωτερική φωνή. Ζυγιάστε τις δυνάμεις σας και ξεκινήστε τη νέα περίοδο της ζωής σας. Το όποιο αποτέλεσμα των προσπαθειών στη ζωή θα εξαρτηθεί κυρίως από τη δική σας δουλειά. Κοπιάστε και αγωνιστείτε. Από εμάς πολλές ευχές για δύναμη και επιτυχία στην όποια προσπάθεια της ζωής σας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος