Tο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου εκπαιδευτικός προορισμός για σχολεία από την Ευρώπη

Πλημμύρισε τις τελευταίες εβδομάδες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από μαθητές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι επισκέπτονται τη Λέσβο στα πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με σχολεία της Λέσβου. Ειδικότερα κατά το μήνα Μάιο γνώρισαν ή θα γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου :

– Γυμνάσιο Πέτρας με μαθητές από την Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία, Τουρκία και Ρουμανία

– Λύκειο Πολιχνίτου με μαθητές από Γαλλία

– Γυμνάσιο Πέτρας με μαθητές από τη Σλοβενία, Λιθουανία, Τουρκία και Ρουμανία

– 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης με μαθητές από την Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία

– Γυμνάσιο Πέτρας με μαθητές από τη Νορβηγία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ρουμανία

– 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με μαθητές από τη Βουλγαρία και την Τουρκία

– 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης με μαθητές από την Ιταλία

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθώς και τα απολιθωμένα ευρήματα της χλωρίδας και της πανίδας που υπήρχε στην περιοχή εκείνη την εποχή, όπου ένα ολόκληρο οικοσύστημα πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια απολιθώθηκε.

Οι μαθητές περιηγούνται στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και ενημερώνονται για τη σημασία των απολιθωμάτων για την κατανόηση της ιστορίας της γης αλλά και τη σημασία των απολιθωμάτων του Απολιθωμένου Δάσους για την κατανόηση της γεωλογικής εξέλιξης του Αιγαίου. Στην αίθουσα «Η εξέλιξη της ζωής – Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», μοναδικά απολιθώματα αλλά και ειδικές μακέτες με αναπαραστάσεις των οικοσυστημάτων στο παρελθόν γνωρίζουν στους μαθητές τη μοναδικότητα του Απολιθωμένου Δάσους, ενώ στην αίθουσα «Εξέλιξη του Αιγαίου» έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον τρόπο δημιουργίας των ηφαιστειακών εκρήξεων και τα υλικά που σκέπασαν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής πριν 20 εκ. χρόνια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περιήγηση των μαθητών στο Πάρκο Σιγρίου και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους όπου έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τους εντυπωσιακούς ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς δέντρων και τα μοναδικά ριζικά συστήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος