Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη

Πρώτο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου είναι η επαναλειτουργία της Αστικής Συγκοινωνίας στην πόλη της Σάμου, που είχε ξεκινήσει πιλοτικά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και λειτούργησε για περίπου τρία χρόνια.

Την περίοδο του κορονοϊού σταμάτησε με αποτέλεσμα η νυν δημοτική αρχή να προτείνει να υπάρξει συνεργασία με το ΚΤΕΛ Σάμου, κάτι που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορούσε διμερή σύμβαση με το ΚΤΕΛ συνολικού κόστους 60.000 ευρώ ανά έτος και χαμηλό κόμιστρο από τους επιβάτες. Ωστόσο, λόγω και δεύτερης προσφοράς από ιδιώτη με μικρότερο κόστος και περισσότερα δρομολόγια το θέμα επανέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο και λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας (29-09-2022) που διέπει τη λειτουργία αστικής συγκοινωνίας, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Διονυσίου.

Το δεύτερο θέμα με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Μητσό αφορά: Εισήγηση στην τροποποίηση της με αριθμ. 83/31-5-2021 απόφασης Δ.Σ, με θέμα σύσταση επιτροπής ελέγχου χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων» και τρίτο θέμα την παραχώρηση χρήσης της μεγάλης αίθουσας στο παλαιό Κοινοτικό Κατάστημα Πυθαγορείου στο σύλλογο «Σάμου Περίπλους Πυθαγορείου». Εισηγητής του θέματος είναι ο αντιδήμαρχος Καρράς Ευάγγελος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος