Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ Χίου

Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου προκάλεσε το τραγικό συμβάν του περασμένου Σαββάτου, όταν, όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου, «ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του χωρίς να του δοθεί η παραμικρή ελπίδα διάσωσής του με την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς σε εκείνη τη βάρδια το μοναδικό με επάνδρωση ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κλήθηκε με διαφορά μισής ώρας να παρέμβει σε 3 περιστατικά».

Καλεί έτσι το Υπουργείο Υγείας «να λύσει άμεσα το διαχρονικό και επικίνδυνο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου». Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος ανησυχεί και για το ενδεχόμενο λειτουργίας ενιαίου τηλεφωνικού Κέντρου του ΕΚΑΒ για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο. Ζητά να επανεξεταστεί αυτή, όπως λέει, η «άσκοπη και αναποτελεσματική μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου πριν θρηνήσουμε κι άλλους συνανθρώπους μας».

ΤΕ Χίου του ΚΚΕ: Δεύτερος νεκρός σε 6 μήνες
«Δεύτερος νεκρός μέσα στο εξάμηνο από τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ θυμίζοντας το συμβάν με τον άτυχο πυροσβέστη το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή της Αμανής.

Μάλιστα το ΚΚΕ αντιπαραθέτει στην έλλειψη κονδυλίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ, την αγορά των «Rafale», αλλά και τα εκατομμύρια που ξοδεύονται «για τη δημιουργία φυλακών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά».

Αναβολή λόγω καιρού
Λόγω της αναβολής, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της αυριανής Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου αναβάλει και τη σύσκεψη φορέων για το ΕΚΑΒ για την Τρίτη 01/02/2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος