Χίος: Νεκρός πυροσβέστης εν ώρα υπηρεσίας – Τι καταγγέλλει η Προέδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Χίου

Νεκρός από έμφραγμα είναι ο 43χρονος πυροσβέστης Μ.Χ, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή σε ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Κατάβασης όπου την προηγούμενη Πέμπτη σημειώθηκε μεγάλη φωτιά.
Ο 43χρονος πυροσβέστης, που αφήνει πίσω του σύζυγο με δύο ανήλικα παιδιά, μαζί με συναδέλφους του μάζευαν τις εγκαταστάσεις που είχαν αναπτύξει για την περιφρούρηση του χώρου από αναζωπυρώσεις, όταν ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έγινε με καθυστέρηση, αφού χρειάζονται τουλάχιστον 40 λεπτά για να μεταβεί το ασθενοφόρο στην περιοχή από την πόλη της Χίου. Από τη Βολισσό, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Αμανής που απέχει 10 λεπτά από το χώρο της φωτιάς, το ασθενοφόρο συνεχίζει να παραμένει χωρίς οδηγό.

Οδηγός “χαμένος” στα γρανάζια της γραφειοκρατίας
Χίος: Νεκρός πυροσβέστης εν ώρα υπηρεσίας – Τι καταγγέλλει η Προέδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Χίου
Τον άδικο χαμό του 43χρονου πυροσβέστη, καταγγέλλει με γραπτή δήλωσή της , η Δημοτική Σύμβουλος Αμανής και Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας νομού Χίου Βιβή Ποταμούση. Τονίζοντας ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη οδηγού από αρχές Ιουνίου, αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί «χαμένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σημειώνει:

«Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο όλων αυτών που βιώνουμε στην Αμανή πάνω από μία δεκαετία. Ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του γιατί ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να προσληφθεί οδηγός στο ασθενοφόρο της Αμανής και περιμένουμε να ενημερωθεί και να μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χάνοντας πολύτιμο, όπως αποδείχθηκε ακόμη μία φορά χρόνο. Να σημειωθεί ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη από τις αρχές Ιουνίου 2021 και είναι «χαμένη» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ως μόνιμη κάτοικος της περιοχής μόνο θλίψη και οργή μπορώ να νοιώσω για μία κατάσταση η οποία διαιωνίζεται , για μια στάση που μόνο ως αδιαφορία μπορεί να θεωρηθεί.

“Ως Δημοτική Σύμβουλος της Αμανής αλλά και ως Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ν. Χίου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσπαθώ για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας που δυστυχώς δεν είναι η μόνη που επιβαρύνει τον τόπο μας και όλους όσοι επέλεξαν την Αμανή για μόνιμη κατοικία παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ελπίζω σε αυτή την προσπάθεια να σταθούν αρωγοί ΟΛΟΙ ξεπερνώντας επιτέλους μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Χάνονται ζωές και καταστρέφονται οικογένειες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος