Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου: Κοπή πίτας με μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας (video)

Με αναφορές στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, στη σημασία της επαγρύπνησης αλλά και με μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι των Θεοφανίων η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου.

Λίγη ώρα μετά τον Αγιασμό των Υδάτων, στην αίθουσα τελετών του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Χίου (που ιδρύθηκε το 1792), παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής διοίκησης και μελών του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου Παύλος Καλογεράκης θύμισε τα λόγια που έγραφε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον σε επιστολή του προς τον Αδαμάντιο Κοράη: «Η επαγρύπνηση είναι το τίμημα της Δημοκρατίας».
Κάτι που πρέπει να το θυμόμαστε ως πολίτες.
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου: Κοπή πίτας με μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας (video)

Μετά την κοπή της πίτας από το Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, ο σεβασμιότατος σημείωσε ότι ο βουτηχτής που έπιασε το Σταυρό στο λιμάνι της Χίου, το είχε πιάσει και στο λιμάνι των Οινουσσών, για να στείλει ο κ. Μάρκος το δικό του μήνυμα για το Αιγαίο.
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου: Κοπή πίτας με μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας (video)

Ακολούθησε η βράβευση του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου Εμμανουήλ Χατζή σε ένδειξη τιμής και εκτίμησης στο έργο του Στρατεύματος και στη συνέχεια ο χαιρετισμός του κ. Ταξιάρχου.
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου: Κοπή πίτας με μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας (video)

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, τόνισε τη «σταθερή προσήλωση στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας».
«Απέναντι σε κάθε ανιστόρητη απειλή, η Πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι Έλληνες είναι ενωμένοι, με πίστη και αφοσίωση στα κοινά μας ιδανικά.
Δεν διεκδικούμε τίποτα πέρα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Απαιτούμε όμως σεβασμό στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ανοίγουμε παράθυρο στην συνεννόηση, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Αλλά κρατάμε κλειστή την πόρτα σε άναρθρες απειλές», τόνισε ο υπουργός.
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου: Κοπή πίτας με μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας (video)
Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην περίοδο 2019-2022 όπου αντιμετωπίσαμε όπως είπε πολλαπλές προκλήσεις. «Αντιμετωπίσαμε την υβριδική απειλή των μεταναστευτικών ροών. Πήραμε τις απαραίτητες αποφάσεις, τις εφαρμόσαμε με αποφασιστικότητα. Ενισχύσαμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων. Προχωρήσαμε στην ενίσχυση Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας. Δώσαμε έμφαση στις ειδικές δυνάμεις. Ενισχύσαμε τις διεθνείς συμμαχίες μας. Φυλάξαμε τα σύνορα μας. Ασφαλίζουμε τις δομές φιλοξενίας. Αποσυμφoρήσαμε τα νησιά μας, το βλέπουν και οι πλέον καχύποπτοι. Επιταχύνουμε διαδικασίες, προχωράμε διαρκώς σε απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας», είπε επιγραμματικά.

«Η προστασία της χώρας απαιτεί αφοσίωση, σχέδιο, προσήλωση, δύσκολες πολλές φορές αποφάσεις. Στηρίζεται στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Στους έφεδρους αξιωματικούς μας, στους εθνοφύλακες. Σε εμάς τους νησιώτες που κρατάμε την ακριτική Ελλάδα δυνατή», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συγχαίροντας όλους για τις δράσεις τους.
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου: Κοπή πίτας με μηνύματα ενότητας και αποφασιστικότητας (video)

Στο δικό του χαιρετισμό ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης σημείωσε ότι «η Ανατολή του 2023 βρίσκει και πάλι τη χώρα μας σε μια κρίσιμη συγκυρία. Να επισημάνω και ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε αυτό που είναι συντεταγμένες όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Συνταγματικού τόξου και που είναι η εθνική μας γραμμή, είναι ότι επιδιώκουμε σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης με όλες τις χώρες. Αλλά με την ίδια θέρμη επισημαίνουμε και διατρανώνουμε την πεποίθηση μας ότι δεν διαπραγματευόμαστε σε κανένα επίπεδο, είτε στη θάλασσα, είτε στη στεριά, είτε στον αέρα, κανένα απολύτως κυριαρχικό μας δικαίωμα. Και αυτό αποτελεί την Εθνική μας Γραμμή», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.
Να σημειωθεί ότι κατά την εκδήλωση έγινε παρουσίαση φωτογραφιών από την εκπροσώπηση και συμμετοχή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου 2022 στη Βόρειο Ήπειρο, με κάλεσμα του Προέδρου Παύλου Καλογεράκη να ζήσουν αυτή την εμπειρία όσοι περισσότεροι μπορούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος