Αγιασμός υδάτων στο λιμάνι της Χίου, βούτηξαν 24 άτομα (video)

Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια στη Χίο, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, πομπή ο Τίμιος Σταυρός με τη συνοδεία αγήματος του στρατού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου μεταφέρθηκε στην προκυμαία. Εκεί έγινε ο αγιασμός των υδάτων από το Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο.
Αγιασμός υδάτων στο λιμάνι της Χίου, βούτηξαν 24 άτομα (video)

Την 3η φορά που έριξε ο Μητροπολίτης τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, 24 άτομα που βρίσκονταν πάνω σε 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής βούτηξαν για να τον πιάσουν, όπως θέλει το έθιμο. Γύρω από αυτά, παραστάτες, 21 μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη με τους μικρούς ιστιοπλόους από την σχολή του Ναυτικού Ομίλου Χίου.
Ο καλός καιρός επέτρεψε να το παρακολουθήσει πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αγιασμός υδάτων στο λιμάνι της Χίου, βούτηξαν 24 άτομα (video)
Πιο γρήγορος στάθηκε ο Γιάννης Χαβιάρας που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα, και ο οποίος για πρώτη φορά έπεσε για το σταυρό στο λιμάνι της Χίου.

Όπως αποκάλυψε λίγη ώρα αργότερα, κατά την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος, ο ίδιος βουτηχτής είχε πιάσει το σταυρό πριν λίγα χρόνια στις Οινούσσες. Είχε υποδεχτεί το Μητροπολίτη στο λιμάνι και μάλιστα τον είχε ρωτήσει αν μπορεί να «πέσει στη θάλασσα» επειδή είχε πυρετό.
«Τότε παίρνοντας πάσα από αυτό, και λόγω κάποιων δηλώσεων που είχαν προηγηθεί εκείνες τις ημέρες από τη γείτονα, είχα πει ότι «οι Έλληνες πέφτουν στη θάλασσα μόνον για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Φέτος το συμπληρώνω στην ειρηνική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με μια άλλη φράση:
«Αγιάσαμε σήμερα τα ύδατα, τα γαλανά ύδατα, ώστε να καθρεφτίζεται πάντοτε σε αυτά τα νερά, το χρώμα της σημαίας που έχει τα αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα», είπε ο Μητροπολίτης Χίου ευχόμενος χρόνια πολλά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος