Συνάντηση Δημάρχου Χίου – Προέδρου ΕΜΧ για το “αρδευτικό ζήτημα” των μαστιχοπαραγωγών

Με “κοινή άποψη” για την οικονομία του νερού εν όψει του δύσκολου καλοκαιριού αλλά και την διευκόλυνση των μαστιχοπαραγωγών στις υδρευτικές τους ανάγκες, κατέληξε η συνάντηση το πρωί του περασμένου Σαββάτου μεταξύ του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και του Προέδρου της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργου Τούμπου.
Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΕΜΧ κατά της ΔΕΥΑΝΧ ζητώντας να μην διακοπούν οι παροχές άρδευσης σε όσους μαστιχοπαραγωγούς δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης νήσου Χίου απάντησε με ανώτατο όριο στην παροχή νερού αλλά και πρόστιμο 10 ΕΥΡΩ το κυβικό μέτρο για όσα ρολόγια γράψουν περισσότερα από 10 κ.μ. νερού, μόλις, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Ακολούθησε μήνυμα της ΕΜΧ προς τους μαστιχοπαραγωγούς στο οποίο σημειωνόταν:
Αγαπητέ Μαστιχοπαραγωγέ,
Τις τελευταίες εβδομάδες και μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε, γινόμαστε μάρτυρες μιας λυσσαλέας εμμονής των διοικούντων την ΔΕΥΑΝΧ, να κόψουν το νερό, που χρειαζόμαστε, για τις βασικές μας ανάγκες υγιεινής, κατά την καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά.
Είμαστε η μοναδική επαγγελματική τάξη, πάνω στο νησί που αντιμετωπίζεται με τέτοιο μένος, ίσως γιατί είμαστε και οι πιο ισχυροί.
Με σύμμαχο την δικαιοσύνη, και τα δίκαια μας, θα πορευτούμε και θα βγούμε νικητές, όλοι μαζί.
Καλούμε τους πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού, να πάρουν θέση μπροστά σε αυτόν τον παραλογισμό”.

Για να έχουμε στη συνέχεια το κοινό δελτίο από Δήμο και ΕΜΧ όπου αναφέρονται τα εξής:
“Πραγματοποιήθηκε στις 10/6 συνάντηση του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και του προέδρου της ΕΜΧ κ. Γεωργίου Τούμπου.
Θέμα συζήτησης η χρήση του νερού την θερινή περίοδο για την κάλυψη των αναγκών των μαστιχοπαραγωγών.
Κοινή άποψη η οικονομία του νερού εν όψει του δύσκολου καλοκαιριού και η διευκόλυνση των μαστιχοπαραγωγών στις υδρευτικές τους ανάγκες
Το νερό είναι αγαθό που χρειάζεται την προστασία όλων για όλους.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν όλες οι ενέργειες και από την διοίκηση και από τους χρήστες του νερού ομαλά και απρόσκοπτα και σε συνεχή επικοινωνία της διοίκησης και της ΕΜΧ για την επίλυση των προβλημάτων που θα ανακύπτουν”.
Σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της ΕΜΧ σημείωσε “ως Μαστιχοπαραγωγοί δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε την ορθή και με μέτρο χρήση του νερού, δεδομένης της πρόθεσης του Δήμου Χίου, να εξαλείψει τον διαχωρισμό τις διακοπές αρδευτικών υδρομέτρων καθώς και τα πρόστιμα που εξαγγέλθηκαν μέχρι σήμερα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος