Στην Σάμο ο πρωθυπουργός για τo κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου αναμένεται στην Σάμο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφτεί το ΚΥΤ που έκλεισε στην πόλη της Σάμου και την νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Ζερβού.

Στην Σάμο ο πρωθυπουργός για τo κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το νησί για να δει από κοντά την καλύτερη εικόνα που υπάρχει πλέον στο νησί όπως είχε εξάλλου υποσχεθεί προεκλογικά.

“Η επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι πολύ σημαντική για την αλλαγή σελίδας στη διαχειρηση  του προσφυγικού που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια το νησί μας” ανέφερε ο βουλευτής του Νομού Χριστόδουλος Στεφαναδης. Παράλληλα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για την εξέλιξη των διαδικασιών αποκατάστασης μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Να σημειώσουμε ότι στη νέα δομή έχουν μεταφερθεί 292 άτομα, ενώ υπάρχουν και άλλοι μετανάστες εκτός δομής που κυκλοφορούν ακόμη χωρίς να έχουν εντοπιστεί και να μεταφερθούν στη Ζερβού.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ και οι μετανάστες μεταβαίνουν στην πόλη χωρίς να υπάρχει προς το παρόν ποσοτικός περιορισμός των ατόμων, αφού ο αριθμός των διαμενόντων είναι πολύ μικρός. Αναμένεται εξάλλου η πρόσκληση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός της ΚΕΔΝ, που έχουν στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων των μεταναστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος