Στην Λέσβο χτυπάει η καρδιά της επιχειρηματικότητας – Γ.Σ. Επιμελητηρίων (βίντεο)

Περισσότεροι από 250 σύνεδροι συμμετέχουν στη 119η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη, 4 και 5 Νοεμβρίου.

Τα διοικητικά συμβούλια από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας, που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 8,000 επιχειρήσεις, συμμετείχαν στις εργασίες της γενικής συνέλευσης και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ενεργειακή κρίση και στην επιχειρηματικότητα, σε σχέση με την νέα εικόνα που καταγράφετε στην Ευρώπη, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στα προγράμματα υποστήριξης, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ, τα οποία θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος.

Στην κεντρική ομιλία του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης, αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα σε σχέση με τον πόλεμο στην Ευρώπη, την ενεργειακή κρίση αλλά και την εθνική ασφάλεια. Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ”, καθώς και στο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει δέσμευση από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης για στήριξη των επιχειρήσεων, λόγω ενεργειακής κρίσης.

Τις εργασίες της γενικής συνέλευσης άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο οποίος ζήτησε “γενναία μέτρα που να προκαλέσουν αναπτυξιακό σοκ στη Λέσβο και τ’ άλλα νησιά του βορείου, μέσω ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος”. Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.
Σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο, ο κ. Κουτουλάκης τόνισε ότι για την συνέχισή του, έχουν εξασφαλιστεί πόροι μέχρι το 2025, ενώ ανέφερε, σ΄ ότι αφορά στο θέμα πληρωμής των επιχειρήσεων, των οποίων έχει καθυστερήσει η πληρωμή, μέρος των οφειλών θα έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους, μέχρι τέλος χρόνου.
Τέλος, στην τοποθέτηση του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, παρουσίασε με τα πιο μελανά χρώματα την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά, καθώς όπως τόνισε το 52% των επιχειρήσεων έχουν οικονομικά προβλήματα, λόγω της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος