Στην Καλλονή το πρώτο Πράσινο Σημείο του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Υπεγράφη την Πέμπτη 28 Μαρτίου, από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, η σύμβαση του έργου για την κατασκευή του πρώτου, εκ των τριών που είναι δημοπρατημένα, Πράσινου Σημείου, με συνολικό προϋπολογισμό 640.000 ευρώ και που αφορά στην περιοχή της Καλλονής.

Υπενθυμίζεται ότι το υποέργο που υπεγράφη σήμερα, είναι μέρος του μεγάλου έργου της Κατασκευής Πράσινων Σημείων του Δήμου και αφορά πέραν της περιοχής της Καλλονής, τις περιοχές της Άντισσας και του Πολιχνίτου, με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ.

Στην Καλλονή το πρώτο Πράσινο Σημείο του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Πιο αναλυτικά το έργο αφορά στην κατασκευή Πράσινου Σημείου στην Άντισσα, στην Καλλονή και στον Πολιχνίτο. Και για τις τρείς περιοχές, το έργο περιλαμβάνει εργασίες έργων οδοποιίας, οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών για την κατασκευή οδού πρόσβασης εντός ΠΣ, τη διαμόρφωση πεζοδρομίων, όπου είναι αναγκαίο, και την κατασκευή κρασπεδόρειθρων, όπου απαιτείται, την κατασκευή περίφραξης και συρόμενης πύλης εισόδου – εξόδου, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, την τοποθέτηση οικίσκου (κτίριο εισόδου), την κατασκευή υπόστεγου (στεγασμένος χώρος), την κατασκευή δεξαμενής συλλογής των υγρών αποβλήτων των εγκαταστάσεων, την κατασκευή δεξαμενή ύδρευσης – άρδευσης, την κατασκευή τοιχίου με διαδρόμους πρόσβασης από σκυρόδεμα, την κατασκευή έργων αντικεραυνικής προστασίας, την κατασκευή δικτύου φωτισμού και ηλεκτροδότησης, την κατασκευή δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και την κατασκευή 3 θέσεων στάθμευσης.

Το έργο αυτό θα συμβάλει στον περιορισμό των σύμμεικτων δημοτικών αποβλήτων που οδηγούνται για ταφή (περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος), στην αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης, στον περιορισμό των προσμίξεων και της δυσκολίας του μετέπειτα διαχωρισμού τους, στην αύξηση του χρόνου ζωής του ΧΥΤΑ στο νησί της Λέσβου, αλλά και σε νέες θέσεις εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος