Στη Χίο η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για εγκαίνια παλαιοχριστιανικού Ναού

Τα εγκαίνια της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Ισιδώρου στην περιοχή του Νοσοκομείου Χίου θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής 14 Αυγούστου, παρουσία και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.


Στη Χίο η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για εγκαίνια παλαιοχριστιανικού ΝαούΤο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί επίσης Αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου. Στις 5.00 μ.μ. θα γίνει και η υποδοχή Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Ισιδώρου από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου τα οποία και θα τοποθετηθούν από τον Μητροπολίτη στην Αγία Τράπεζα.

Στη Χίο η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για εγκαίνια παλαιοχριστιανικού Ναού Στη Χίο η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για εγκαίνια παλαιοχριστιανικού Ναού
Οι εργασίες ανακαίνισης του ιερού Ναού που διαθέτει περίφημα ψηφιδωτά και στην κρύπτη του είναι το κενοτάφιο του Αγίου Ισιδώρου που μαρτύρησε τον 5ο αιώνα, έγιναν υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου. Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση υπό της Περιφερείας Βορείου Αιγαίου.

Εγκαίνια έκθεσης για τη Μικρά Ασία
Επίσης την Κυριακή το μεσημέρι, παρουσία της κας Μενδώνη, θα τελεστεί και ο αγιασμός των εγκαινίων της έκθεσης Βιβλίου στη Βιβλιοθήκη «ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.
Η έκθεση που διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Χίου έχει θέμα τη Λογοτεχνία και την Ιστορία των 3.000 χρόνων της Μικράς Ασίας, στα πλαίσια της μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Υπουργός Πολιτισμού, στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Αυγούστου, θα έχει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χίου Παντελή Βρουλή στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας. Και μία ώρα μετά θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Καρμαντζή στο Δημαρχείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος