Σωματείο εργαζομένων Δ. Χίου: Yποχρέωσή μας να απαντούμε στις ερωτήσεις

“Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι έχουν υποχρέωση να απαντούν σε ερωτήματα πολιτών πόσο δε μάλλον Δημοτικών Συμβούλων και άλλων αιρετών, αναφορικά με το έργο της κάθε υπηρεσίας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Χίου.


Απαντά έτσι στο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χίου με το οποίο καλούσε τους υπαλλήλους και των νομικών προσώπων αυτού, να αποφεύγουν να απαντούν σε ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων, που αφορούν την λειτουργία των υπηρεσιών.

Χαρακτηρίζοντας “πρωτοφανή και πρωτόγνωρη» αυτή την ενέργεια για τα χρονικά του Δήμου, επισημαίνουν στο Δήμαρχο Χίου ότι «οι Δημοτικοί Υπάλληλοι έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους και αυτό καμία ημερήσια διαταγή δεν μπορεί να το αποτρέψει”.
Ο Σύλλογος καλεί “το Δήμαρχο Χίου να επαναφέρει στην τάξη τον Γενικό Γραμματέα και να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο αυτό έγγραφο”.

Πρόεδρος Δ.Σ. Χίου: Ξεκάθαρος ο νόμος

Εμμέσως πλην σαφώς τη θέση, που εξέφρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χίου, ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν υποχρέωση να απαντούν σε ερωτήματα πολιτών, στήριξε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου Παύλος Καλογεράκης.
“Επειδή, από προχθές, πολύς λόγος γίνεται για το θέμα των ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων προς τις Υπηρεσίες του Δήμου, θέλω να σημειώσω ότι για θέματα απολύτως ξεκάθαρα και οριοθετημένα από νομικής πλευράς, δεν χρειάζονται πολλά λόγια”, σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Καλογεράκης.

Πρωτοβουλία: Ένα ακόμα πισωγύρισμα…

Σωματείο εργαζομένων Δ. Χίου: Yποχρέωσή μας να απαντούμε στις ερωτήσεις

“Η επιστολή του Γ.Γ. του Δήμου Χίου κ Αντώνη Ζερβάκη προς τις Υπηρεσίες του Δήμου Χίου, με την οποία τους «εξηγεί» ότι δεν χρειάζεται να απαντούν σε ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων δεν μας εξέπληξε”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός “Πρωτοβουλία για τη Χίο”.
“Προηγήθηκε η πρόθεση να σταματήσει η απευθείας μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου, η διακοπή του ανοίγματος προσφορών ενώπιον της οικονομικής επιτροπής, και τόσα άλλα… “Πρακτικές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόταγμα της διαφάνειας, που είναι βασικό συστατικό της Δημοκρατίας και μεγάλο αίτημα των τελευταίων χρόνων για τις δυτικές δημοκρατίες.Σωματείο εργαζομένων Δ. Χίου: Yποχρέωσή μας να απαντούμε στις ερωτήσεις

“Εδώ στη Χίο, δυστυχώς ακολουθούμε αντίστροφη πορεία από τον σύγχρονο κόσμο. Ένα ακόμα πισωγύρισμα, μιας και οι αντιλήψεις που εκφράζονται στην επιστολή είναι ενδεικτικές των αντιδημοκρατικών και αδιαφανών διαδικασιών στις οποίες, δυστυχώς, μας έχουν συνηθίσει τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής.
Καμία έκπληξη λοιπόν! Δυστυχώς…”, καταλήγει η παράταξη του τέως Δημάρχου Μανώλη Βουρνού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος