Δήμος Χίου: Έντονη αντίδραση παρατάξεων για οδηγία Γενικού Γραμματέα Δήμου

Την έντονη αντίδραση τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Χίου, προκάλεσε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, με θέμα τις «απαντήσεις σε ερωτήματα αντιπολιτεύσεων».

Αντιδρώντας πρώτη η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης χαρακτηρίζει «κατάπτυστη την επιστολή…, μνημείο αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και αυταρχισμού», με την οποία «ο Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Ζερβάκης, επιχειρεί ωμή παρέμβαση προς τις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να τις φιμώσει, ώστε να μην ενημερώνουν τις αντιπολιτεύσεις και γενικά τους δημοτικούς συμβούλους, επικαλούμενος διατάξεις, που ως συνήθως τις ερμηνεύει αυθαίρετα».

«Δεν έχει αντιληφθεί, ότι είναι διορισμένος, άρα υπάλληλος και υφιστάμενος του κάθε αιρετού δημοτικού και τοπικού συμβούλου, εντεταλμένος να διευκολύνει συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο έργο τους και όχι να τοποθετεί εμπόδια», συνεχίζει η ΛΑΣ που καλεί το Δήμαρχο Χίου «να ζητήσει την παραίτησή του αν δεν ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Διαφορετικά επωμίζεται και καλύπτει τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που γυρνάνε το δήμο σε μαύρες για τη χώρα μας εποχές», σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Χίος Μπροστά: Νέα ήθη
Για νέα ήθη στη δημόσια διοίκηση, κάνει λόγο ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά».
«Στο δημοτικό συμβούλιο δεν “απαντούν” σε προφορικές ερωτήσεις. Τώρα προτείνουν στις υπηρεσίες να μην απαντούν στα γραπτά ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων. Η διολίσθηση προς τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά συνεχίζεται. Εκτός από την απλή αναλογική τώρα μάλλον ενοχλεί και ή άσκηση των καθηκόντων της αντιπολίτευσης», αναφέρει.

Χιακή Συμπολιτεία
Σε πολύ υψηλούς τόνους και η ανακοίνωση της «Χιακής Συμπολιτείας». Έχοντας ως τίτλο στο δελτίο τύπου: «Alter ego Κάρμαντζη ο Γκαουλάιτερ Ζερβάκης», σημειώνει:
«Η επιστολή του ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ Γενικού Γραμματέα κ. Ζερβάκη προς τις υπηρεσίες είναι μνημείο αυταρχισμού, αλαζονείας και λογικής των στρατοπέδων.
«…Κανείς δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους για το τι και πώς θα ρωτάνε. Κανείς δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις και να δίνει εντολές σε δημόσιους λειτουργούς για το πώς θα εκτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Πολύ περισσότερο ο απόστρατος Ζερβάκης που ΑΠΕΤΥΧΕ να εκλεγεί το 2019 και τώρα διορισμένος εμφανίζεται ως Δημαρχεύων», αναφέρει μεταξύ άλλων η Χιακή Συμπολιτεία.

Το Εγγραφο του Γ.Γ.
Δήμος Χίου: Έντονη αντίδραση παρατάξεων για οδηγία Γενικού Γραμματέα ΔήμουΜε την επιστολή του Γενικού Γραμματέα, Αντώνη Ζερβάκη, ενημερώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου, ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής των κείμενων διατάξεων, δεν αποτελεί υποχρέωσή τους να απαντούν σε αιτήματα- ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων παρά μόνο σε όσους έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες (Εκτελεστικής Επιτροπή) καθώς και σε ερωτήματα των Προέδρων των Συλλογικών Οργάνων».
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, όπως φαίνεται στο έγγραφο, επικαλείται μεγάλο φόρτο εργασίας από πλευράς υπαλλήλων, και ότι οι απαντήσει αυτών που ρωτούν οι σύμβουλοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήδη έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος