Συνεχίζονται οι πανελλαδικές σε Λέσβο και Χίο

Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων και πάλι  από σήμερα  350 μαθητές των ΕΠΑΛ  και το Σάββατο 900  μαθητές των ΓΕΛ  σε Χίο και Λέσβο  που οι εξετάσεις τους αναβλήθηκαν λόγω του σεισμού. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα στις 4:30 σήμερα το απόγευμα καθώς στις 5:00 θα ξεκινήσει η εξέταση.Οι περισσότεροι μαθητές των ΕΠΑΛ θα ολοκληρώσουν σήμερα τις πανελλήνιες εξετάσεις ενώ λόγω του μικρού αριθμού εξεταζομένων σε κάθε μάθημα, τα παιδιά θα μεταφερθούν σε κλιματιζόμενους χώρους των εργαστηρίων ή άλλων αιθουσών των εξεταστικών κέντρων. Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

Το Σάββατο τη σκυτάλη παίρνουν τα Γενικά Λύκεια όπου όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης, δεκτό έγινε από το υπουργείο παιδείας  και βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού για υπογραφή, το αίτημα για μετάθεση της εξέτασης των υποψηφίων στις 10:00 το πρωί και όχι το απόγευμα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Το Σάββατο το θερόμετρο σε Λέσβο και Χίο θα φτάσει τους 42 βαθμούς και θα είναι αδύνατον να εξετασθούν υπό αυτές τις συνθήκες οι μαθητές αφού τα περισσότερα εξεταστικά κέντρα δεν διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα. Από την ένωση γονέων Λέσβου αλλά και από τους εκπειδευτικούς μέσω των διευθύνσεων εκπαίδευσης μεταφέρθηκε το αίτημα στον πρόεδρος της επιτροπής πανελλαδικών εξετάσεων κ. Αγγελόπουλο όπου με την διευθύντρια του γραφείου του κυρίου Γαβρόγλου εξέτασαν τα τεχνικά ζητήματα του αιτήματος και κρίθηκε ότι έτσι όπως διαμορφώνονται οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή το μεσημέρι θα αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα και οι βαθμοί των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2017 πλην των μαθημάτων που μέχρι τώρα διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Λέσβου και της Χίου τα οποία θα αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα μετά το πέρας των εξετάσεων ικανοποιώντας και αυτό το αίτημα της ένωσης των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Λέσβου.

Επίσης όπως είπε στο σταθμό μας ο κύριος Καλάργαλης το Σεπτέμβρη θα λειτουργεί το  δημοτικό σχολείο στη Βρίσα, το υπουργείο παιδείας διαβεβαιώνει ότι προκάτ αίθουσες , άρτια εξοπλισμένες θα τοποθετηθούν σε χώρο που θα υποδειχθεί από τους μηχανικούς και θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στον τόπο τους τα παιδιά του χωριού.

Η ανακίνωση του υπουργείου για την αλλαγή ώρας εξέτασης :

  Μαρούσι,  28 – 6 – 2017    

Δελτίο Τύπου

Αλλαγή ώρας εξέτασης για τις υπολειπόμενες πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ Λέσβου και Χίου.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για τις υπολειπόμενες πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Χίου άλλαξε η ώρα εξέτασης λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

Πιο συγκεκριμένα η ώρα εξέτασης είναι πλέον στις 10:00 πμ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 09:30 πμ.. Σημειώνεται ότι η νέα ώρα εξέτασης ισχύει και τις δύο μέρες εξέτασης των ΓΕΛ, δηλαδή το Σάββατο 1-7-2017 και τη Δευτέρα 3-7-2017.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος