Σάμος: Θετικά τα μυνήματα για το χωροταξικό της Σάμου

Στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο της Σάμου αναφέρθηκε στο προσωπικό του προφίλ ο βουλευτής Σάμου καθηγητής καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισμού για 12 περιοχές της χώρας, στις οποίες δεν συμπεριλήφθηκε η Σάμος, ο κ. Στεφανάδης, επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η αρχική προκήρυξη είναι πιλοτική για να δοκιμαστεί το σύστημα, και για τον λόγο αυτό αφορά κυρίως μικρές περιοχές άνευ προβλημάτων, ώστε να αποφευχθούν ενστάσεις που θα καθυστερούσαν τον κύριο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο ο κύριος διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η Σάμος θα βρίσκεται σε προτεραιότητα. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο του 2022.

Να σημειώσουμε ότι απαντώντας πριν λίγους μήνες, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Νομού Σάμου, ο υφυπουργός Χωροταξίας τόνισε ότι στο σχετικά πρόσφατα θεσµοθετηµένο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασµού Περιφέρειας Β. Αιγαίου διαπιστώνεται η αναγκαιότητα αναθεώρησης του πολεοδοµικού σχεδιασµού της Σάµου.

Ο κ. Στεφανάδης στην ανάρτηση του ευχαριστεί δημόσια τον ιδιώτη μηχανικό, μέλος της ειδικής επιτροπής που είχε συστήσει για το χωροταξικό η πρώην Δημοτική Αρχή του κ. Αγγελόπουλου, ο οποίος παρέδωσε δύο μελέτες και για τους δυο Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου ως γνωμοδοτικό τεύχος στους φορείς του νησιού.

«Είναι πολύτιμη για το Υπουργείο και για τον μελετητή που θα προκριθεί, η εξαιρετική μελέτη του συμπατριώτη μας Μηχανικού, Ι. Παλαιοκαστρίτη, που αφορά όλο το νησί και που έχω αποστείλει στον Υφυπουργό προ μηνών. Ο κ. Παλαιοκαστρίτης θα είναι σε επαφή με τον μελετητή κατά την διάρκεια της διαδικασίας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», αναφέρει ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος