Σάμος: Στο περιφερειακό συμβούλιο η τύχη του επικούρειου πολιτιστικού κέντρου

Η λειτουργία του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου» θα είναι το 2ο θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και αναμένεται η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα να ξεκαθαρίσει τον τρόπο λειτουργίας του καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη συζήτηση για το ποιοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κτίριο, που αποτελείται από συνεδριακό κέντρο, θεατρική σκηνή, αίθουσες χορού, ζωγραφικής, φωτογραφίας και βοηθητικούς χώρους.

Εξάλλου, από την πλευρά της Δημοτικής Παράταξης «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» υπήρξε άμεση αντίδραση για το γεγονός, ότι δεν υπάρχει από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη γραπτή εισήγηση.

Η Παράταξη κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή, ότι δεν έχει δεχτεί εδώ και ενάμιση χρόνο να γίνει συνάντηση εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου Ανατολικής Σάμου και πολιτιστικών φορέων για τη δημιουργία Φορέα Διοίκησης και Λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου (με ένα βιώσιμο σχέδιο χρηματοοικονομικής μελέτης- ετήσια έξοδα λειτουργίας του/έσοδα & συνεισφορές), ώστε το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου να λειτουργήσει σύμφωνα με τους σκοπούς και στόχους παραχώρησης, χρηματοδότησης, ανακατασκευής και ανακαίνισης του κτιρίου.

Για τον λόγο αυτό καλεί όλους τους Σαμιώτες να παρευρεθούν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 5.00 μ.μ. στο κτίριο της ΠΕ Σάμου, για μια συμβολική παρέμβαση στο χώρο που γίνονται οι τηλεδιασκέψεις για να εκφράσουν προς το Περιφερειακό Συμβούλιο την ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ τους για την απαξιωτική στάση της Περιφερειακής Αρχής και το ΑΙΤΗΜΑ για αναβολή λήψης απόφασης ώστε να γίνει η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων και να συναποφασιστεί, εδώ στη Σάμο, με ποιο τρόπο θα δημιουργηθεί ένας βιώσιμος Φορέας για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, ώστε να γίνει ο πολιτιστικός και πνευματικός πνεύμονας της Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος