Σάμος: Στην Βουλή μέσω ερώτησης του βουλευτή Χίου οι περιοχές Natura

Ερώτηση με θέμα την προστασία και διαχείριση των περιοχών natura της Σάμου, έφερε στη βουλή ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τρία συναρμόδια υπουργεία και υπογράφτηκε από 16 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εστιάζει στο κομβικό και χρονίζον ζήτημα της έκδοσης των προεδρικών διαταγμάτων αλλά και των σχετιζόμενων σχεδίων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών Αλυκής ψιλής Άμμου και Σεϊτανιων, παρά την πρόσφατη δημοσίευση της νέας ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης. Αυτό έχει ως συνέπεια να δυσχεραίνουν την προστασία και τις προσπάθειες ήπιας αξιοποίησης των δύο αυτών περιοχών.

Για το λόγο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έκδοσής τους. Ειδικότερα για την περίπτωση της Αλικης της ψιλής Άμμου η σχετική ερώτηση θέτει το ζήτημα της ανακήρυξης ως διατηρητέων των ερειπωμένων κτισμάτων που βρίσκονται εντός του χώρου.

Επίσης μεταφέρουν το αίτημα παραχώρησης επ αόριστον της περιοχής Αλυκής από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου προκειμένου να είναι πιο εύκολη η υλοποίηση του έργου ορνιθοπαρατηρισης που έχει ήδη ενταχθεί με προϋπολογισμό 94.887,47 ευρώ στο τοπικό πρόγραμμα leader.

Επίσης τα ερωτήματα προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού αντιστοίχως σχετίζονταν με θέματα που συνδέονται με την πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάδειξη της περιοχής αλλά και την πολύπλευρη ανάπτυξη του νησιού της Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος