Σάμος: Παράταση ενός έτους για την υποβολή αιτήσεων στους σεισμόπληκτους

Παράταση ενός έτους δόθηκε στους σεισμόπληκτους Σαμιώτες για την υποβολή αιτήσεων αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων από τον σεισμό της 30ης του Οκτώβρη 2020.

Συγκεκριμένα εκδόθηκε το ΦΕΚ (Β’3177 /22.06.2022) που αφορά παράταση, για ένα έτος, με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του Ιουνίου 2023. Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα το ποσοστό των φακέλων που έχουν κατατεθεί στη ΔΑΕΦΚ είναι πολύ μικρός σε σχέση με τα κίτρινα σπίτια και αυτό γιατί από την μία έπρεπε να υπάρξει σχετική εκπαίδευση των μηχανικών για την κατάρτιση του σχετικού φακέλου που απαιτείται για την έκδοση άδειας κατασκευής και από την άλλη η έλλειψη των απιτούμενων χρημάτων από τους σεισμόπληκτους που ανέμεναν να λάβουν την πρώτη καταβολή έναντι της στεγαστικής συνδρομής .

Από την πλευρά του ο βουλευτλής του Νομού δήλωσε ότι «η πλήρης αποκατάσταση “των πληγών” του καταστροφικού σεισμού παραμένει αμετακίνητη προτεραιότητα της Κυβέρνησης». Εξάλλου ανακοινώθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση των δύο Δήμων της Σάμου με το ποσό των 100.000 ευρώ αντίστοιχα . Συγκεκριμένα ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσας υπέγραψε απόφαση για έκτακτη οικονομική ενίσχυση για πυροπροστασία στους Δήμους Αντολικής και Δυτικής Σάμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος