Σάμος: Με φόντο τον σεισμό και την ανάπτυξη του νησιού αντάλλαξαν ανακοινώσεις

Για έλλειψη ολιστικού σχεδίου αντιμετώπισης των συνεπειών του φονικού σεισμού της 30ης Οκτώβρη του 2020 κατηγορεί σε σχετική ανακοίνωση της η Ν.Ε Σάμου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ την κυβέρνηση και τον βουλευτή με αφορμή την συμπλήρωσης των δυο χρόνων από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Αναφέρουν ότι “τόσο τα κομματικά όσο και τα αυτοδιοικητικά στελέχη δεν μεταφέρουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί δύο χρόνια μετά και δεν φροντίζουν για την στελέχωση των υπηρεσιών που ευθύνονται για την καθυστέρηση και τη γραφειοκρατία”.

Σάμος: Με φόντο τον σεισμό και την ανάπτυξη του νησιού αντάλλαξαν ανακοινώσεις

«Οι πληγές δεν επουλώνονται με samos pass για λίγους με ημερομηνία λήξης, με επικοινωνία και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, όταν σε άλλες περιοχές της χώρας (Β. Εύβοια), ακόμη και με στρεβλώσεις και αμφιβολίες, κατατίθεται έστω ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου η οποία με ανακοίνωση της κάνει λόγο για “έντεχνη απόκρυψη του πρωτοφανούς ποσού στήριξης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με 135 εκατομμύρια που δεσμεύτηκαν για την Σάμο”. «Υπενθυμίζει» στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ότι “η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυβερνητικός Βουλευτής ξέρουν από την πρώτη στιγμή την κατάσταση του νησιού ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε από την πρώτη στιγμή στο νησί για να διαπιστώσει επί τόπου το πρόβλημα, ενώ εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και άλλοι 11 αρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί, επισκέφτηκαν το νησί για να λύσουν κάθε πρόβλημα που υπάρχει”.

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου σημειώνει ακόμη ότι “για τον συντονισμό και την επιτάχυνση του έργου της αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό ορίστηκε ειδικός συντονιστής, ο Υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος έχει επισκεφθεί κατ ΄επανάληψη τη Σάμο, τονίζοντας με έμφαση ότι σε όλα αυτά η συμβολή του Κυβερνητικού Βουλευτή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη ήταν και είναι καθοριστική”.

«Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Σάμου είναι να σιωπούν. Ο σαμιακός λαός δυστυχώς για αυτούς έχει μνήμη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σάμος: Με φόντο τον σεισμό και την ανάπτυξη του νησιού αντάλλαξαν ανακοινώσεις Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Σάμου που κινείται στο ίδιο κλίμα, η ΔΕΕΠ αναφέρει ότι ισχύει η ίδια απάντηση με μία επιπλέον επισήμανση: «οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια τόσο σε Κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε αυτοδιοικητικό δεν έκαναν τίποτα για τη Σάμο σχετικά με τα μεγάλα έργα που εκκρεμούν για δεκαετίες και κρατούν καθηλωμένο το νησί σε υπανάπτυξη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος