Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος με αφορμή την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού.
Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείου λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και υλικών μέσων καθώς επίσης και για τις δύσκολες και επικίνδυνες πολλές φορές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.
«Οφείλουμε όλοι καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν. Είναι κοινός τόπος ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και για διάθεση πιστώσεων για την ομαλή τροφοδοσία σε υλικά και μέσα. Λύσεις που επιλέγονται με τις μετακινήσεις αγροτικών ιατρών και προσωρινές προσλήψεις με ελαστικές μορφές εργασίας όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά δημιουργούν περισσότερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την ανησυχία των κατοίκων που εκπροσωπούμε και να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προς τη κεντρική διοίκηση που είναι υπεύθυνη για τη σημερινή πρωτόγνωρη κατάσταση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού, κα. Φωτεινή Θαλασσινού και ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης κ. Αντώνης Δράκος. Τις επόμενες μέρες Ο κ. Κατρακάζος θα συναντηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος