Σάμος: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με την ευκαιρία της Επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής.

Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Πυθαγόρα από τους κ.κ. Βουλευτή Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Ταξίαρχο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, Δήμαρχο Αν. Σάμου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κάλεσμα σε σωματεία φοιτητές και φορείς της Σάμου απευθύνει το Εργατικό Κέντρο για συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία ανήμερα του Πολυτεχνείου στην πλατεία Καρλοβάσου στις 18.30.

«49 χρόνια μετά οι αγώνες συνεχίζονται για αυξήσεις σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του και τονίζει ότι η συγκέντρωση στο Καρλόβασι για την επέτειο του Πολυτεχνείου πρέπει να αποτελέσει συνέχεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της 9ης Νοέμβρη.

«Κρατάμε σαν κόρη οφθαλμού τα δίκαια αυτά αιτήματα και συνεχίζουμε να τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του Αγώνα! Διεκδικούμε να έχουμε αυξήσεις σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις στους κλάδους μας, συνδικαλιστικές ελευθερίες, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας για δημόσια – φτηνή ακτοπλοϊκή και αεροπορική συγκοινωνία, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας για την πόλη και τα χωριά μας, σπίτια ασφαλή και σύγχρονα, λειτουργικές υποδομές στα σχολεία, απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» καταλήγει η ανακοίνωση – κάλεσμα του Ε.Κ.Σ.

Να σημειώσουμε, ότι με ανακοινώσεις τους δηλώνουν την συμμετοχή τους στην επετειακή συγκέντρωση του Πολυτεχνείου και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Σάμου, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος