Σάμος: Δωρεάν στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς προχωρούν οι δύο δήμοι του νησιού

Στο πλαίσιο της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε συνεργασία με τον αλλοδαπό κτηνίατρο, Victor Lans, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, χωρίς κέρδος ή αμοιβή, προτίθεται να προβεί σε δωρεάν στειρώσεις.

Οι εργασίες στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής έχει προγραμματιστεί να γίνουν από 4 έως και 8 Απριλίου σ’ ένα container κοντά στη θέση ”Φουρνιώτικο Ρέμα”.

Ο Δήμος καλεί τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους δημότες που επιθυμούν να προβούν σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς να επικοινωνήσουν με την κα Στεργίου στο 6979691881.

Εξάλλου ο Victor Lans θα ξεκινήσει επίσης δωρεάν πρόγραμμα στειρώσεων και ηλεκτρονικής καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλων), από τις 11 έως τις 15 Απριλίου, που υποστηρίζει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό σωματείο “Samos Animal Welfare Association”.

Οι στειρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην περιοχή “Βλαμαρή”.

Ο Δήμος καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των εθελοντών κτηνιάτρων, καθώς επίσης και την δαπάνη αγοράς των microchip για την ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων ζώων και όλων των αναλώσιμων που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των στειρώσεων.

Επίσης ενημερώνει όσους από τους δημότες επιθυμούν να κλείσουν και ραντεβού για στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλων) να καλούν στα τηλέφωνα:

Δήμος Ανατολικής Σάμου (22733-50110 ή 22733- 50124)

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου (6994237787 ή 6982992247)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος