“Γαλάζια Ελευθερία”: Με εμβόλια Pfizer ενισχύεται ο μαζικός εμβολιασμός στα νησιά

Στην περαιτέρω ενίσχυση του εμβολιασμού στα νησιά, μέσω του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρά η Κυβέρνηση, με την αποστολή και εμβολίων mRNA της Pfizer στα νησιά ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Σπρώχνουμε τόσο πολύ το κομμάτι της Γαλάζιας Ελευθερίας και στέλνουμε και εμβόλια Pfizer στα νησιά έτσι ώστε να τονώσουμε την επιχείρηση αυτή» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας.

Η επιχείρηση μαζικού εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία», με το μονοδοσικό της johnson & johnson, ξεκίνησε στη Λέσβο στις 31 Μαΐου και μέχρι σήμερα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, όπου βρίσκεται και η ομάδα των υγειονομικών, από την 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης, που πραγματοποιεί τους εμβολιασμούς, έχουν γίνει 700 εμβολιασμοί, ενώ με το εμβόλιο της Pfizer, μόνο στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης έχουν πραγματοποιηθεί 4.200 εμβολιασμοί.

Η επικεφαλής της ομάδας, γιατρός ρευματολόγος, Ελένη Γαμβρέλη, σε δηλώσεις τις στην ΕΡΤ Αιγαίου, ανέφερε ότι «ενώ η Κυβέρνηση έχει δώσει αυτή την σπουδαία δυνατότητα για μαζικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων στα νησιά, στη Λέσβο υπάρχει σχετική απροθυμία και αρκετές ακυρώσεις ακόμα και προγραμματισμένων ραντεβού, χωρίς ούτε καν να ενημερώσουν και αυτό συμβαίνει μόνο στη Λέσβο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, να εμβολιαστούμε όλοι διαφορετικά δεν θα γλιτώσουμε από την πανδημία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος