“Χριστός Ανέστη” με βεγγαλικά και σειρήνες στη Μυτιλήνη – Στα χωριά αναβίωσαν οι “κουκούρες” (βίντεο)

Στις αυλές του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Θεοδώρου, του Αγίου Θεράποντα και των άλλων εκκλησιών στη Μυτιλήνη και σε όλο το νησί έψαλλαν οι ιερείς το «Χριστός Ανέστη» ενώ εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης.

Το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε τρεις ώρες νωρίτερα φέτος, και συγκεκριμένα στις 21:00 αντί τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορονοϊού.

Από τον φετινό εορτασμό δεν έλειψαν τα βεγγαλικά, που νέοι έριξαν κοντά στις εκκλησίες, ενώ εντυπωσίασαν τους Μυτιληνιούς και τα βεγγαλικά που «έπεσαν» στην προκυμαία της Μυτιλήνης, χαρίζοντας όμορφες εικόνες στους πιστούς, που επέστρεφαν από την εκκλησία στα σπίτια τους και σε όσους έκαναν Ανάσταση στο μπαλκόνι τους.

Με το «Χριστός Ανέστη» οι Μυτιληνιοί άκουσαν και τις σειρήνες των πλοίων, που ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι.

Όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που γέμισαν τον ουρανό της Μυτιλήνης με βεγγαλικά και στις 12 τα μεσάνυκτα ψάλλοντας τότε το «Χριστός Ανέστη».

Παρά τα μέτρα της πανδημίας σε αρκετά χωριά της Λέσβου, όπως στα Δάφια, αναβίωσαν και φέτος οι κουκούρες. Οι νέοι μάζεψαν μεγάλους κορμούς δέντρων και ξερά κλαδιά, τα οποία στοίβαξαν στην πλατεία του χωριού. Στην κορυφή της κουκούρας, έστησαν τον Ιούδα και έβαλαν φωτιά, όπου η νύχτα έγινε μέρα από τις τεράστιες και εντυπωσιακές φλόγες.

“Χριστός Ανέστη” με βεγγαλικά και σειρήνες στη Μυτιλήνη – Στα χωριά αναβίωσαν οι “κουκούρες” (βίντεο)

Το κάψιμο του Ιούδα, συμβολίζει την τιμωρία του για την προδοσία και οι φλόγες της φωτιάς που καίνε μέχρι το πρωί, συμβολίζουν τον εξαγνισμό των πιστών από κάθε κακή πράξη.

“Χριστός Ανέστη” με βεγγαλικά και σειρήνες στη Μυτιλήνη – Στα χωριά αναβίωσαν οι “κουκούρες” (βίντεο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος