Προβλήματα και στην Σάμο με την τράπεζα θεμάτων

Προβλήματα αντιμετώπισαν και στην Σάμο οι μαθητές με την Τράπεζα θεμάτων, το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων .Μέχρι τις 9;30 δεν είχαν αποσταλεί τα θέματα ενώ κατά την επικοινωνία των διευθυντών των σχολείων με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής, αυτό συνέστησε υπομονή και τα παιδιά περίμεναν να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Ως προς την ερώτηση που έκαναν πολλοί Διευθυντές, ισχύει ότι το ΙΕΠ δεν έχει την αρμοδιότητα, λόγω του τεχνικού προβλήματος στην τράπεζα θεμάτων, να δώσει οδηγία στους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν, τα θέματα των εξετάσεων.

Ο λόγος είναι ότι ο νομοθέτης δεν πρόβλεψε να συμπεριλάβει μία διάταξη που να προβλέπει εναλλακτικές λύσεις, στις περιπτώσεις που τα σχολεία αδυνατούν να αντλήσουν θέματα από την τράπεζα των θεμάτων.

Από την πλευρά του το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) απέδωσε σε κυβερνοεπίθεση» την σημερινή κατάρρευση του περίφημου συστήματος της «Τράπεζας θεμάτων» με αποτέλεσμα να «παγώσουν» επι ώρες οι ενδοσχολικές εξετάσεις σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος