Πρώτο κουδούνι με καθυστέρηση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Προβλήματα εντοπίζονται στη σχολική στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, καθώς το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης θα κρατήσει μακριά από το σχολείο τους 196 μαθητές, τουλάχιστον για τις πρώτες τρεις ημέρες, καθώς δεν είχαν τοποθετηθεί οι απαιτούμενες λυόμενες αίθουσες ώστε το σχολείο να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Κατερίνα Στρατάκη, τόνισε ότι «έγινε ο αγιασμός αλλά οι μαθητές δεν μπήκαν στις τάξεις. Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Κατσαβέλη βρήκαμε λύση με λυόμενες αίθουσες, καθώς το έργο θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο, όμως δεν έχουν τοποθετηθεί όλες και για να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα και για την ασφάλεια των παιδιών αποφασίσαμε το σχολείο να ανοίξει τις επόμενες ημέρες».

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιά βρήκε τη Λέσβο και τη Λήμνο με λιγότερα προβλήματα στο θέμα της στελέχωσης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι διορισμοί μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών είχαν ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, με τα κενά να φτάνουν το 10%. Σύμφωνα με την κ. Στρατάκη, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά στα σχολεία σε Λέσβο και Λήμνο.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ