Πρώτη Οικογιορτή Λέσβου – Ένα βήμα πιο κοντά στη βιωσιμότητα

Η πρώτη “Οικογιορτή” Λέσβου διοργανώνεται αυτό το καλοκαίρι, με πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού συλλόγου Λέσβος Χωρίς Πλαστικά και της οργάνωσης Αλληλεγγύη Λέσβου και περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις , όπως εργαστήρια, επισκέψεις, περιπάτους, εκδηλώσεις, που θα φιλοξενηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού, από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, με στόχο την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Σκοπός της Οικογιορτής είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί και να μάθουν νέες αλλά και ξεχασμένες καθημερινές πρακτικές, που συμβάλλουν στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του καθενός μας και οδηγούν την τοπική κοινωνία ένα βήμα πιο κοντά στην, απόλυτα αναγκαία πια, βιωσιμότητα.

Πρώτη Οικογιορτή Λέσβου – Ένα βήμα πιο κοντά στη βιωσιμότηταΟι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου, στο Αγρόκτημα Τούμπα, στον Καριώνα με την μεταμόρφωση ενός παλιού τροχόσπιτου που χρησίμευε ως αποθήκη στο πρώην PIKPA CAMP, σε ένα δημιουργικό χώρο τέχνης. Ήταν ένα συλλογικό εγχείρημα όπου χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές street art και ψηφιδωτού φτιαγμένο από άχρηστα υλικά. Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από το Humade Crafts Workshop.

Η επόμενη εκδήλωση, η Γιορτή του Σιταριού στον Νερόμυλο, θα γίνει την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων, στον Ασώματο. Η γιορτή αφιερώνεται στην αναβίωση της καλλιέργειας σκληρού σιταριού, σκληρό Λήμνου Αγιάζ μπουστάνι και διοργανώνεται από τους “Κήπους Ασώματων”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

· Ζύμωμα με τα παιδιά του Ασωμάτου (09:00 – 11:00)

· Εργαστήρι κεραλοιφής με την Μαίρη Αλμαζίδου (11:00- 12:00)

· Το Παραμύθι του Σιταριού Καΐρης Γιώργος (12.00- 13.00)

· Κατασκευή σκαμπό / καθισμάτων από παλιούς τενεκέδες λαδιού & τυριού με την Γιούλα Κουτσουμπού από το Humade Crafts Workshop (13:00 – 16:00).

Πολύτιμοι συνεργάτες στη διοργάνωση της Οικογιορτής είναι :

-ΚοινΣεπ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

-Κοινότητα «Κήποι Ασωμάτου»

-ΚοινΣεπ «Κανένας Μόνος»

-Μιχάλης Μπάκας Περιβαλλοντολόγος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος