Πρόσθεσε δύο ακόμη διαμάντια στην “κοσμηματοθήκη” του ο ΕΟΣ Σάμου

Νέα βραβεία και διακρίσεις έλαβε για άλλη μια φορά ο ΕΟΣ Σάμου. Πρόκειται για διαμαντένια βραβεία και τιμητικές διακρίσεις που απέσπασαν τα λευκά, ξηρά, μοσχάτα κρασιά «Μοσχάτο Άσπρο» και «Ψηλές Κορφές» του ΕΟΣ Σάμου στον 15ο διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du Μonde Concours International 2021 που διεξήχθη στο Μονακό.

Συγκεκριμένα, το «Μοσχάτο Άσπρο» έκλεψε τόσο τις εντυπώσεις των κριτών του διαγωνισμού, ώστε απέσπασε με υψηλή βαθμολογία το medallie «Diamant» και την τιμητική διάκριση «Τrophee Admirable». Είναι το δεύτερο «διαμάντι» που λαμβάνει το συγκεκριμένο κρασί, καθώς στον ίδιο διαγωνισμό το 2019, είχε χαρακτηριστεί ως το 2ο καλύτερο κρασί της διοργάνωσης και το ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μεταξύ των ξηρών λευκών από εκείνα που συμμετείχαν τη χρονιά εκείνη στο 13ο Concours International.

Οι ονομαστές «Ψηλές Κορφές», το εκλεκτό λευκό ξηρό κρασί από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου, απέσπασε κι αυτό δικαίως το δικό του «Diamant» στη List de Vins Mention Honorifique. Η αναμφισβήτητη ποιότητά του αλλά και τα φρουτώδη κι ανθώδη του αρώματα, το έχουν άλλωστε τοποθετήσει στην κορυφή της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, στον 15ο διαγωνισμό «Femmes et Vins du Monde», έστειλε προς αξιολόγηση μόνο αυτά τα δύο κρασιά, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας «Άσπρο Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου» και του τρόπου που αυτή η εκπληκτική ποικιλία βρίσκει την ποιοτική της έκφρασή της και σε ξηρό κρασί!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος