Πολιτική απόφαση για την επανακτηματογράφηση Μυτιλήνης – Γέρας ζητά από τον υπ. Περιβάλλοντος το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου

Την παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ένα σοβαρό ζήτημα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές της Μυτιλήνης και της Γέρας με τα λάθη της  Ά φάσης του Κτηματολογίου, ζητά το δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου.

Στην Α’ φάση του Κτηματολογίου που έγινε πριν από πολλά χρόνια στις Δημοτικές Ενότητες  Μυτιλήνης, Γέρας και την Κοινότητα Κάτω Τρίτους Δ.Ε. Ευεργέτουλα, διαπιστώθηκαν πολλά σφάλματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι ιδιοκτήτες και ζητείται επανεκκίνηση της διαδικασίας κτηματογράφησης των περιοχών αυτών χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών.

Το θέμα έχει κατ’ επανάληψη διατυπωθεί από τους φορείς της Λέσβου, ενώ η τελευταία προσπάθεια που είχε γίνει για διόρθωση των λαθών δεν ευοδώθηκε, με αποτέλεσμα ιδιοκτησίες είτε να κινδυνεύουν να χαθούν είτε οι ιδιοκτήτες να πρέπει να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ μέσω δικαστηρίων για να αποδείξουν τα προφανή.

«Μόνο στην περιοχή της Γέρας υπάρχουν 1200 ακίνητα που δεν έχουν εγγραφεί καθόλου στο κτηματολόγιο με υπαιτιότητα της εταιρίας, ενώ για χιλιάδες άλλες ιδιοκτησίες  υπάρχουν λάθη που δεν οφείλονται στους ιδιοκτήτες. Μόνη λύση είναι η κτηματογράφηση από την αρχή των περιοχών αυτών» είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Γέρας, Παράσχος Μανούσος, καταθέτοντας πλείστες περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι παρόλο που προσέφυγαν στην Κτηματολόγιο και τις εταιρίες που είχαν αναλάβει τις διορθώσεις, δε βρήκαν ανταπόκριση.

Το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου επισημαίνει στον υπουργό ότι αρμόδιες εκκλήσεις φορέων δεν εισακούσθηκαν από τα στελέχη του υπουργείου και ζητά «πλήρη  επανακτηματογράφηση όλων των ιδιοκτησιών όπου διαπιστώθηκαν λάθη, πρέπει να γίνει από  την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Η πολιτική απόφαση πρέπει να παρθεί από την ηγεσία του Υπουργείου, που πολύ κακώς μας παραπέμπει στην << Κτηματολόγιο Α.Ε.>>, που άλλωστε αποτελεί κρατική Εταιρία, καθοδηγούμενη από το Υπουργείο.  Πολλές ενστάσεις για διορθώσεις δεν πάρθηκαν καθόλου υπόψη, κυρίως στις Κοινότητες  Λουτρών, Αγίας Μαρίνας, Ταξιαρχών, Αλυφαντών, Μόριας και Κάτω Τρίτους, ενώ πολλές εκκρεμότητες υπάρχουν και στις Κοινότητες της Γέρας. Στις πολύ δύσκολες συνθήκες, μέσα στις οποίες αγωνίζονται να επιβιώσουν πολλοί συμπατριώτες μας, δεν έχουν καμιά δυνατότητα να εμπλακούν σε κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες  για να διασφαλίσουν τα ακίνητά τους, που κινδυνεύουν από λάθη και παραλήψεις εργοληπτικών εταιρειών και επιβλεπόντων κρατικών υπηρεσιών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος