Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Ιουλίου το τουρνουά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley Ανδρών και Γυναικών PLOMARI OPEN που διοργανώθηκε από τον Δήμο Μυτιλήνης και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, στο οποίο συμμετείχαν 38 ομάδες ανδρών και γυναικών.
Οι ομάδες αγωνίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο αγωνιστικό χώρο, που στήθηκε στην κεντρική πλατεία του Πλωμαρίου για τις ανάγκες της διοργάνωσης και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων θεατών, που παρακολούθησαν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών από νωρίς το πρωί έως και το βράδυ, ενώ ένα μεγάλο μέρος των αγώνων μεταδόθηκε και ζωντανά μέσω internet.
Στο αγωνιστικό σκέλος, η Κωνσταντίνα Τσοπούλου με την Μυρτώ Καλαμαρίδου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες ο Χρήστος Τσιγαρίδας με τον Παναγιώτη Σεμιτέκολο ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Επί τρεις ημέρες το Πλωμάρι και η Λέσβος γενικότερα ήταν στο επίκεντρο του ελληνικού beach volley, καθώς εκτός από υψηλού επιπέδου διοργάνωση, ήταν και το τελευταίο τουρνουά για τις ομάδες που κυνηγούν τον τίτλο για την απόκτηση βαθμών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πριν τα τελικά στο Karavi Club στον Μαραθώνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωκράτης Γιακουμής, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλωμαρίου Δημήτρης Μαλλιαρός, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Πλωμαρίου Μιχάλης Τετώνης και ο Γενικός Γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΠΕ Λέσβου Δημήτρης Βερναρδάκης.
Δώρα σε άνδρες και γυναίκες (1η θέση και 2η θέση), εκ μέρους του Δήμου, έδωσαν ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Παναγιώτης Τακτικός και ο Λιμενάρχης Πλωμαρίου Γιώργος Φωτεινός.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος