Πιτυός Χίου: Με θέμα τον πύργο οι φορείς της κοινότητας συζητούν για το χωριό τους

Σε ανοικτή συζήτηση για το σήμερα και το αύριο του χωριού τους, καλούν τους κατοίκους του Πιτυούς οι: πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πιτυούς, Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς,
Σύλλογος Πιτυανών Αττικής, ΚοινΣΕπ «Πιτυός Προορισμός» και τα Αδελφάτα Αγίας Παρασκευής και Παναγίας Φανερωμένης.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου Χιοπολίτου στις 6.00 μ.μ..
Πιτυός Χίου: Με θέμα τον πύργο οι φορείς της κοινότητας συζητούν για το χωριό τους Ως θέματα προτεραιότητας θα συζητηθούν η εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων στη διοργάνωση της 3ης Γιορτής Κτηνοτροφίας καθώς και οι ενέργειες φορέων και κατοίκων για τη λειτουργία του πύργου.

Πιτυός Χίου: Με θέμα τον πύργο οι φορείς της κοινότητας συζητούν για το χωριό τους
Χίος: Πύργος Πιτυούς

Εν τω μεταξύ και με δεύτερο έγγραφό του ο Προέδρος της Κοινότητας, αλλά και της ΚΟΙΝΣΕΠ «Πιτυός Προορισμός», Μιχάλης Φυτούσης, επαναφέρει το θέμα της λειτουργίας του Πύργου.

Κάνοντας λόγο για το παιχνίδι της… «τυφλόμυγας» που παίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων, η οποία -όπως σημειώνει στο έγγραφό του- απαντά μεν ότι «η μη έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού του αιτηθέντος από την ίδια εκτάκτου προσωπικού ημερησίων αρχαιοφυλάκων δεν επιτρέπει την τοποθέτηση αρχαιοφύλακα για τον πύργο του Πιτυούς», αλλά δεν απαντά στο αίτημα για απόδοση του χώρου στην ΚΟΙΝΣΕΠ.

«Κατά παράδοξο τρόπο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν απαντά στο βασικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Πιτυούς. Τη νόμιμη παραχώρηση λειτουργίας του πύργου στην δυνάμενη από τη νομοθεσία να το πραγματοποιήσει Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.
Ποιοι οι λόγοι που κάνουν την Εφορεία Αρχαιοτήτων να μην εξετάζει καν αυτή τη μόνη, κατά την πεποίθηση μας, βιώσιμη λύση;
Γιατί αρνείται να επαναλάβει ό,τι έπραξε πριν λίγα χρόνια με εταίρο την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση;», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του χωριού. Για ένα θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει στη συνάντηση του Σαββάτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος