Περίοπτη θέση για τα μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Βαθμολογίες κοντά στο 100 κατάφεραν να αποσπάσουν τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα του ΕΟΣ Σάμου στο διαγωνισμό Decanter2017 όπου 17.200 κρασιά  κρίθηκαν από 219 διακεκριμένες προσωπικότητες, εκ των οποίων 65 ήταν διεθνείς MastersofWineκαι20 MasterSommeliers.

«Ρεκόρ υποψήφιων κρασιών προς αξιολόγηση» δηλώνουν ότι είχαν οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού! Μέσα σε αυτήν τη«θάλασσα» ετικετών και με πολύ αυστηρά κριτήρια για τις τελικές βαθμολογίες, τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ κατέλαβαν επάξια τη δική τους περίοπτη θέση ανάμεσα στα βραβευμένα του παγκόσμιου αμπελώνα.

Το γλυκό SamosNectarβαθμολογήθηκε με 90/100 και απέσπασε Ασημένιο μετάλλιο.  Ακολούθησαν με χάλκινα μετάλλια, τοSamosGrandCruμε 89/100, το SamosAnthemisμε 88/100 και το SamosVinDouxμε 87/100.  Το ξηρό «Ψηλές Κορφές» επίσης απέσπασε πολύ καλή βαθμολογία ήτοι 88/100, επιβεβαιώνοντας ακόμη μια χρονιά ότι το σαμιώτικο Μοσχάτο παράγει εκτός από εξαίρετα γλυκά και  ξηρά κρασιά που κλέβουν τις εντυπώσεις με τη δυναμική τους.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος