«Pedal-οδρομία» στη Μυτιλήνη: Εκπαιδευτική βόλτα εκμάθησης του ΚΟΚ

Μία εκπαιδευτική βόλτα με ποδήλατο και πατίνι για εκμάθηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τον τίτλο «Pedal-οδρομία» διοργανώνουν για παιδιά Δημοτικού Σχολείου η Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου και ο Δήμος Μυτιλήνης την Κυριακή 18 Μαΐου.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 το πρωί από το Δημαρχείο Μυτιλήνης (parking), όπου θα βρίσκεται το σημείο συνάντησης στο οποίο τα παιδιά θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό με τον οποίο θα συμμετέχουν στην κλήρωση για τα δώρα της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια τα παιδιά, παρέα με τους γονείς τους και με τη συνοδεία ποδηλατών αστυνομικών θα βγουν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από την οδό Ναυμάχου Παπανικολή, θα κατευθυνθούν προς την προκυμαία της Μυτιλήνης και διασχίζοντας την Π. Κουντουριώτου θα στρίψουν στην οδό Εφταλιώτου με κατεύθυνση το άλσος Τσαμάκια όπου θα ολοκληρωθεί η βόλτα.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, οι αστυνομικοί θα εξηγούν στα παιδιά όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την ασφαλή μετακίνησή τους στη πόλη, με ποδήλατο ή πατίνι και όχι μόνο: τι πρέπει να κάνουμε στις διαβάσεις και στα φανάρια, ποιος έχει προτεραιότητα όταν «διασταυρωνόμαστε» στο δρόμο κλπ.

Στα Τσαμάκια θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία δράση κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Μυτιλήνης, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και θα γίνει η κλήρωση των δώρων για τα παιδιά, που συμμετείχαν.

Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας «ΑΣΠΙΔΑ», ενώ θα «ντυθεί» μουσικά από το Τάσο Παπασαρή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος