Συνάντηση με τον Βουλευτή του Νομού Χριστόδουλο Στεφανάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη θα επιδιώξουν τα μέλη του Πανσαμιακού Συλλόγου Σάμου, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη Γενική τους Συνέλευση.
Πρωτεύον θέμα είναι η αύξηση του εκθλιπτικού δικαιώματος από 14% σε 18% επί του παραγόμενου ελαιολάδου κάτι που σύμφωνα με τους παραγωγούς θα τους αναγκάσει να παρατήσουν την συγκομιδή ελαιοκάρπου.
Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δύο τελευταία χρόνια είναι ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων που προκαλούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειές τους χωρίς να προβλέπονται από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών. Οι αγρότες της Σάμου συζήτησαν επίσης το θέμα των δασικών χαρτών ενώ εστίασαν κυρίως στην ακρίβεια και το πώς θα πρέπει να οργανώσει ο σύλλογος τις δράσεις του για διεκδικήσει μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα. Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά ώστε να δρομολογηθούν οι βέλτιστες λύσεις για αυτούς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος