Οινούσσες: Λύση από το υπουργείο Ναυτιλίας για τα εκπαιδευτικά κενά στην ΑΕΝ Πλοιάρχων

Την ικανοποίησή του για τη λύση που προτίθεται να πάρει το υπουργείο Ναυτιλίας για το ζήτημα των ναυτοδιδασκάλων στην Ακαδημία Πλοιάρχων του νησιού, εξέφρασε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.
Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά την συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος Οινουσσών σημειώνει:

«Θετική έκβαση και μόνιμη λύση δόθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για το ζήτημα των ναυτοδιδασκάλων.
Με αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης και άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων οι σπουδαστές αναπληρώνουν τις χαμένες διδακτικές ώρες και ολοκληρώνουν κανονικά το εξάμηνο».

Πρόκειται για δύο θέσεις ναυτοδιδασκάλων, για τις οποίες πιστεύεται ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον εφόσον η ωριαία αποζημίωση θα είναι σημαντική και θα αναπληρώνει την περικοπή ύψους 30% αυτών των συνταξιούχων ναυτικών που θα αναλάβουν να κάνουν τα μαθήματα.
Σε ότι αφορά τις χαμένες ώρες, από την αρχή της χρονιάς δεν γίνονται 14 από τις 30 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, το υπουργείο εξετάζει οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί να καλύψουν τα κενά.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ, συνεχίζει τονίζοντας ότι είναι γεγονός ο πρώτος διορισμός για τη Σχολή Σωστικών, ενώ μέσω ΕΣΠΑ θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό της Σχολής που θα ενισχύσει την ναυτική εκπαίδευση στις Οινούσσες.

Σύντομα ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά
Οινούσσες: Λύση από το υπουργείο Ναυτιλίας για τα εκπαιδευτικά κενά στην ΑΕΝ Πλοιάρχων
Σε ότι αφορά άλλα θέματα των Οινουσσών, η ακτοπλοϊκή επανασύνδεση του νησιού με μεγάλα πλοία «είναι θέμα ελάχιστων ημερών», αφού ολοκληρώνονται οι εργασίες στο εξωτερικό κρηπίδωμα. Ενώ υπήρξε η δέσμευση ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής για το έργο λειτουργίας των δικτύων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος