Χίος: Διαμαρτυρία σπουδαστών ΑΕΝ Οινουσσών- Φόβοι ότι θα χάσουν το εξάμηνο

Το σοβαρό ενδεχόμενο να χαθεί το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών.


Ο λόγος, ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα να χάνονται 14 από τις 30 εκπαιδευτικές ώρες της εβδομάδας.

Χίος: Διαμαρτυρία σπουδαστών ΑΕΝ Οινουσσών- Φόβοι ότι θα χάσουν το εξάμηνο
Μετά την παρέλαση στη Χίο, για τον εορτασμό των Ελευθερίων του νησιού την 11η Νοεμβρίου του 1912, και μάλιστα κρατώντας τη σημαία της Σμύρνης που σώθηκε στην καταστροφή του 1922, οι σπουδαστές άνοιξαν πανό στην πλατεία Βουνακίου.

Με σύνθημα «Απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε», επισήμαναν το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
«Χάνουμε τις μισές ώρες, αυτό έχει επιπτώσεις γιατί δεν μπορούμε το Φλεβάρη να δώσουμε τα μαθήματα, οπότε θα έχουμε παράταση εξαμήνου ή να φοιτήσουμε σε κάποιο άλλο εξάμηνο», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Αντώνης Ανδρεάδης. Αυτή τη στιγμή 115 σπουδαστές είναι στη Σχολή, ενώ οι σπουδαστές ενός εξαμήνου κάνουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.
Τα μαθήματα αυτά διδάσκονται συνήθως από συνταξιούχους ναυτικούς, λόγω όμως της εφαρμογής περικοπής 30% στη σύνταξή τους εφόσον εργαστούν ως ωρομίσθιοι καθηγητές δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
«Εχουμε κινηθεί με επιστολές προς το υπουργείο και σε άλλους φορείς και δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση ως τώρα. Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη, είναι μέσα Νοέμβρη θα κλείσουμε σε λίγο για Χριστούγεννα και είμαστε στον αέρα τελείως», σημείωσαν.

Σε ανακοίνωσή του αργά το απόγευμα ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος δηλώνει ευθαρσώς την συμπαράστασή του στους σπουδαστές της AEN Πλοιάρχων Οινουσσών.

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας 

«Ο Ναυτικός Δήμος της Αιγνούσας είναι φυσικό και αναμενόμενο να βρίσκεται στο πλευρό των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού», δήλωσε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.
«Ζήτησα και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, την προσεχή Τρίτη. Δεν μπορεί να ζητάμε η νεολαία να στραφεί στη ναυτιλία και να έρθει στις σχολές μας και να μην εξασφαλίζουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σπουδών με τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς.
«Το θέμα είναι νομικό και τεχνικό, πρέπει να λυθεί το συντομότερο. Άμεσες και μακροπρόθεσμες λύσεις υπάρχουν και θα τις συζητήσουμε με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευράς μας τη σχολή μας», πρόσθεσε ο Δήμαρχος κ. Δανιήλ.

Αναφορά στον υπουργό από τον βουλευτή Αν. Μιχαηλίδη

Χίος: Διαμαρτυρία σπουδαστών ΑΕΝ Οινουσσών- Φόβοι ότι θα χάσουν το εξάμηνο

«Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών και όχι μόνο, διότι πέρα και από τις υπόλοιπες ακαδημίες ακόμα και τα δύο ΚΕΣΕΝ δεν λειτουργούν, για τους λόγους, που εξήγησε προηγουμένως και ο εκπρόσωπος των σπουδαστών, δηλαδή της μη προσέλευσης ναυτοδιδασκάλων στη διδακτική διαδικασία. Λόγω των περικοπών που κάνει η Κυβέρνηση το 30% των συντάξεών τους», σημείωσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο δεν έχει καταβάλει και το βοήθημα το οποίο δικαιούται οι σπουδαστές εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
«Τα ζητήματα αυτά τη Δευτέρα, τα καταθέτω ως αναφορά στον υπουργό και αναμένουμε απαντήσεις», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος