Οινούσσες: Ερώτηση Ν. Μηταράκη για Σχολή Σωστικών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζητώντας «το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα με αναφορά στα επιμέρους βήματα για τη σύσταση και τη δημιουργία της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες».

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Μηταράκης, «αποτελεί μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για το ακριτικό νησί των Οινουσσών η δημιουργία Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων. Ήδη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ολοκληρώσει τις προδιαγραφές και τις επιλογές για τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Όμως εκκρεμεί ακόμη πλήθος βημάτων, όπως ο αναλυτικός προϋπολογισμός, η εξεύρεση της χρηματοδότησης (πιθανώς) από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, η διενέργεια των απαιτούμενων διαγωνισμών, η στελέχωση της Σχολής κλπ».

Επίσης ρωτά τα υπουργεία «Ποιος είναι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός και οι πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συνολικού έργου ανά φάση (κατασκευή, εξοπλισμός, λοιπά).

Πριν 15 μήνες περίπου, στις 15 Νοεμβρίου 2002, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ δήλωνε ικανοποιημένος μετά την συνάντησή του με τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Σε ανάτησή του στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε για το συγκεκριμένο θέμα: «ο πρώτος διορισμός για τη Σχολή Σωστικών, ενώ για τον εξοπλισμό θα αναζητηθεί η χρηματοδοτική στήριξη του ΕΣΠΑ». Προφανώς μέχρι τώρα δεν έχει εξευρεθεί λύση, κάτι που προκάλεσε και την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ στο νομό Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος