Οι Δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσσών για το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Στις εργασίες του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μικρών Νησιών που διεξήχθη το τριήμερο, 30 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου 2022 στην Ιθάκη, συμμετείχαν από το νομό της Χίου, ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος και ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.
Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ενίσχυση της Πολιτικής προστασίας. Παρουσιάστηκαν μάλιστα πιλοτικά προγράμματα στον τομέα αυτό, που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, και τα όποια θετικά στοιχεία θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα νησιά.
Εξάλλου οι δύο Δήμαρχοι χαρακτήρισαν σαν πολύ θετικό το γεγονός ότι προς τα τέλη του 2023, προγραμματίζονται οι πρώτες παραλαβές των πλωτών ασθενοφόρων, γεγονός που θα ενδυναμώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας ιδιαίτερα στα ακριτικά νησιά.

Οι Δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσσών για το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών“Σημαντικό ότι ακουγόμαστε”
Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής, στα καθημερινά προβλήματα των μικρών νησιωτικών κοινωνιών καθώς και στην ανάγκη για διαρκή τεχνική υποστήριξη προκειμένου να μπορούν να υλοποιούνται τα έργα στο νησί όσο το δυνατόν αμεσότερα.
«Το γεγονός ότι τα προβλήματα, οι ανησυχίες, οι ανάγκες, οι εμπειρίες των μικρών νησιωτικών Δήμων ακούγονται μας χαροποιεί και μας δίνει τη δύναμη να προσπαθούμε για το καλύτερο. Πάντα θα υπάρχουν αντιξοότητες και απρόοπτα, πάντα θα υπάρχουν ανάγκες και ζητήματα προς επίλυση, τα οποία στα μικρά και ακριτικά νησιά φαντάζουν μεγαλύτερα. Τα συμπεράσματα από το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στην Ιθάκη είναι ευοίωνα καθώς δόθηκε η ευκαιρία να αντικρίσουμε προκλήσεις και ιδιαιτερότητες κατάματα και να συζητήσουμε πιθανές λύσεις», δήλωσε ο Κ. Βρατσάνος.

Ανασύνταξη δυνάμεων και στόχων
Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ σχολιάζει σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης
«…Βέβαιο είναι ότι ξεκινάμε μια δύσκολη περίοδο προετοιμασίας για να περάσουμε τα νησιά μας και τις κοινωνίες μας σε μια νέα εποχή. Ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική για μικρούς και μεγάλους, Gr-eco Islands, ΕΣΠΑ και ΟΧΕ, κλιματική αλλαγή είναι μεγάλα κεφάλαια για ένα αινιγματικό αύριο για τα νησιά μας… Ανασυνταχθήκαμε στον κοινό αγώνα για το μέλλον των νησιωτικών μας πατρίδων. Μεστή και χρήσιμη εμπειρία προστίθεται και προετοιμάζει το επόμενο βήμα μας για το τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ».

Στη φωτογραφία με το μικρόφωνο ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ και δίπλα του ο Δήμαρχος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος