Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμήσει τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Σφαγών της Χίου το 1822, την Κυριακή 30 Απριλίου, που θα πραγματοποιηθούν στο μαρτυρικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά.
Θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.
Θα ακολουθήσει στις 11.00 το πρωί Επιμνημόσυνη Δέηση στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Η Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας με θέμα: «Θυσία, Δόξα, Ελευθερία» θα γίνει από το Μητροπολίτη Χίου.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο οστεοφυλάκιο των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος