Ο Παπά-Στρατής στο βιβλίο των θρησκευτικών της Δ’ Δημοτικού διδάσκει την αγάπη και την αλληλεγγύη

Ο παπά – Στρατής, ο Ιερωμένος από το Κεράμι της Λέσβου, που με τις πράξεις τους δίδαξε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη αγκαλιάζοντας χιλιάδες ανήμπορους πρόσφυγες, από την νέα σχολική χρονιά διδάσκεται στους μαθητές της Δ’ τάξης των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας ως ένα παράδειγμα σύγχρονου αγωνιστή για τον συνάνθρωπο!

Ο Παπά-Στρατής στο βιβλίο των θρησκευτικών της Δ’ Δημοτικού διδάσκει την αγάπη και την αλληλεγγύη

Στην ενότητα «Σύγχρονοι αγωνιστές για τον συνάνθρωπο, την ειρήνη και το περιβάλλον», μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον Γκάντι και τον Όσκαρ Ρομέρο, ο παπά – Στρατής από το Κεράμι, που έφυγε από την ζωή στα 57 χρόνια το Σεπτέμβριο του 2015, συνεχίζει να διδάσκει την προσφορά, την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και κυρίως προς τους αδύναμους πρόσφυγες και μετανάστες. αγάπη και την αλληλεγγύη στους αδύνατους, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Στο βιβλίο των θρησκευτικών της Δ΄ Δημοτικού γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη δράση του παπα-Στρατή, στο καταφύγιο την “Αγκαλιά” που είχε δημιουργήσει στην Καλλονή της Λέσβου,εκεί όπου είχε βοηθήσει περισσότερους από δέκα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και ανήμπορους συμπατριώτες του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος