Ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου Λ. Μπλάτζιος για μεταναστευτικό και Νέα Δομή

«Θα κινηθούμε με ενότητα, η αγκαλιά της ΝΔ είναι μεγάλη», σημείωσε ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου (πρώην ΝΟΔΕ) Λευτέρης Μπλάτζιος. Μια μέρα μετά την ανάληψη της νέας ΔΕΕΠ στη Χίο, όπου δεν χρειάστηκε να γίνουν εκλογές αφού οι υποψήφιοι ήταν όσοι και οι θέσεις, παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Κύριο θέμα της συνέντευξης ποια θα είναι η θέση της ΔΕΕΠ τοπικά για το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Ο Λ. Μπλάτζιος, στάθηκε υπέρ της δημιουργίας Νέας Δομής στο Θόλος. Επέμεινε στη θέση και του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου, δεν υπέδειξε άλλη θέση. Τόνισε ότι η Νέα Δομή θα είναι κλειστή, δυναμικότητας το ανώτερο 1800 ατόμων.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαντληθεί αυτό το νούμερο», είπε, δίνοντας το παράδειγμα της Σάμου.

Επίμονες ήταν οι ερωτήσεις, τι θα πράξει η ΔΕΕΠ Χίου και ο ίδιος αν συμβούν γεγονότα ανάλογα με αυτά στο Αίπος πριν 1,5 χρόνια.  «Τα ΜΑΤ ήταν μια αστοχία που δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον», απάντησε.

Σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ θεώρησε δεδομένο ότι θα ισχύουν σε μόνιμη βάση. «Η Κυβέρνηση αναγνώρισε ότι τα νησιά αυτά έχουν υποφέρει πάρα πολλά λόγω του μεταναστευτικού. Και η αναγνώριση αυτή έγινε μέσω του μόνιμου μειωμένου ΦΠΑ», σημείωσε.

Ικανοποιημένος δήλωσε τέλος ο νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου και για την πορεία των μεγάλων έργων στο νησί.

«Εργα που τα συζητάμε εδώ και 50 χρόνια αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο τους. Προχωρά το αεροδρόμιο, το δικαστικό μέγαρο. Μέσα στην επόμενη διετία θα προχωρήσει και το φράγμα Κόρης Γεφύρι, η πύλη σένγκεν στο λιμάνι και το master plan του λιμανιού», κατέληξε ο Λευτέρης Μπλάτζιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος