Νέα κινητοποίηση στη Λήμνο για το ακτοπλοϊκό

Νέα κινητοποίηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση πραγματοποίησαν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ στο χώρο κατάπλου του πλοίου, φορείς της Λήμνου ζητώντας την άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR.

Νέα κινητοποίηση στη Λήμνο για το ακτοπλοϊκόΣτην κινητοποίηση συμμετείχαν η Κίνηση Πολιτών Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης, το Παράρτημα Λήμνου του Παλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου,  η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου, το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου, ο Σύλλογος Εστίασης και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Λήμνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΜΕΑΣ Λήμνος» και η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου.

Στο ψήφισμα τους οι φορείς ζητούν «Άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – Σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια. Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.»

Εντωμεταξύ, το πρωί της Τρίτης, αντί για βράδυ Δευτέρας, θ’ αναχωρήσει από Λαύριο, προς Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα το πλοίο Aqua Blue, το οποίο επιστρέφει στη γραμμή μετά τη βλάβη που παρουσίασε τον Ιούλιο και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος