Ν. Μηταράκης: Υπερασπίζεται την Πρυτάνη Πανεπιστημίου Αιγαίου – Σχόλιο Α. Μιχαηλίδη

“Η επίθεση του κ. Μιχαηλίδη στην Πρύτανη του Παν. Αιγαίου, κ. Βιτσιλάκη, αποτελεί περίτρανη απόδειξη της δυσανεξίας του ιδίου, αλλά και του κόμματος του απέναντι στην μορφωτική διαδικασία, την αριστεία, αλλά και την αντίθετη άποψη”, απαντά το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Πρυτάνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

“Τα Πανεπιστήμια μας χρειάζονται οικονομικούς πόρους, έγκριτο επιστημονικό προσωπικό, διαδικασίες αξιολόγησης και φοιτητές με μορφωτικό επίπεδο και πρωτίστως διάθεση για μάθηση. Αυτά είναι και τα εχέγγυα για την καταξίωση. Η προηγούμενη κατάσταση βύθιζε τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα σε καθεστώς ανυποληψίας και υπονόμευε το επίπεδο σπουδών που προσέφεραν”, συνεχίζει το δελτίο τύπου, από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

“Ο κ. Μιχαηλίδης βλέπει, δυστυχώς, την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης και όχι ουσιαστικής πολιτικής. Επιμένει να υπεραμύνεται του παρωχημένου θεσμού του ασύλου, αλλά και της παντελούς απουσίας οποιουδήποτε κριτηρίου-βάσης για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο. Αντ’ αυτού, βάλλει κατά έγκριτων επιστημόνων και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τις ιδεοληψίες του.
Στα εθνικά ζητήματα, όπως η παιδεία, απαιτείται σοβαρότητα και συνέργειες με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αντιλήφθηκαν ως Κυβέρνηση. Ελπίζουμε να το καταλάβουν ως αντιπολίτευση”, καταλήγει το δελτίο τύπου.

Ν. Μηταράκης: Υπερασπίζεται την Πρυτάνη Πανεπιστημίου Αιγαίου – Σχόλιο Α. Μιχαηλίδη
Από την πλευρά του ο κ. Μιχαηλίδης επανήλθε στο θέμα με μία υπενθύμιση και μία ερώτηση προς την Πρυτάνη:
“Θυμίζω, λοιπόν, μιας και η ίδια δεν το ανέφερε καν, ότι ένα από τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που ιδρύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και με τα οποία τόσο διαφωνεί είναι και το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο…
Μας ανέφερε εμφατικά τι δεν πήρε, κατά την άποψή της, από τον κ. Γαβρόγλου. Δεν ακούσαμε όμως, τι πήρε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από την κ. Κεραμέως;”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος