Ν. Μηταράκης: Η αποτύπωση της αποσυμφόρησης της Χίου σε μια εικόνα

Μέσα από μια αντιπαραβολή φωτογραφιών από drone που φαίνεται η έκταση που καλύπτει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στο πρώτο τετράμηνο της ανάληψης των καθηκόντων του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και φέτος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ο υπουργός και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, τονίζει στόχος του είναι και παραμένει η αποσυμφόρηση των νησιών.
“Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν στο ΚΥΤ Χίου μειώθηκαν κατά 66%”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, που συνεχίζει:

“Παρά τις τεράστιες πιέσεις που δεχτήκαμε το 2019 από τις μεταναστευτικές ροές, η εικόνα του ΚΥΤ Χίου άλλαξε ριζικά τόσο γιατί οι ροές αυτές κατάφεραν να ελεγχθούν όσο και γιατί συνοδεύτηκαν και από την μείωση διαμενόντων. Ειδικά για το διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 η εικόνα της αποσυμφόρησης του νησιού μας είναι ξεκάθαρη. Τον Απρίλιο του 2020 οι διαμένοντες ανέρχονταν σε 5.036, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 σε 2.377 άτομα, ένα ποσοστό μείωσης 53%. Ενώ αυτή τη στιγμή, κατά το τέλος Φεβρουαρίου, οι διαμένοντες είναι 1.694 άτομα με ένα ποσοστό μείωσης 29% σε ένα μόνο μήνα”.

Στόχος του Βουλευτή Χίου και Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ήταν και παραμένει η αποσυμφόρηση των νησιών και η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης αποφάσεων ασύλου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Προχωρώντας με πράξεις και όχι με λόγια όπως αποδεικνύεται μέσα σε 10 μήνες έφυγαν περίπου 3342 αιτούντες ασύλου απαντώντας στη παραπληροφόρηση του κόσμου και στον λαϊκισμό“.

Και καταλήγει στο μήνυμά του, (το οποίο έρχεται μια μέρα πριν την κινητοποίηση των Κοινοτήτων Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου το Σάββατο 27/2 στις 9.00 το πρωί στη διασταύρωση του Θόλους και το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αιρετών και κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία Νέας Δομής στη θέση Ακρα Παχύ Θόλους):

“Ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης δηλώνει πάντα κοντά στο Χιώτη, πάντα κοντά στις περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και στέκεται απέναντι στην ανυπόστατη πολιτική και την αδράνεια αυτών που την ασκούν”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος