Ν. Μηταράκης: Δεδομένη η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους μαστιχοπαραγωγούς

«Η Κυβέρνηση έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τη νέα πρόσκληση των σχεδίων βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας. Ακριβώς για να προσελκύσει σχόλια των αγροτών και των συνεταιρισμών, πριν την έκδοση του προγράμματος», σχολίασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης το θέμα που έχει προκύψει με τις διαμαρτυρίες της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου σχετικά με προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ν. Μηταράκης: Δεδομένη η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους μαστιχοπαραγωγούς

Στα θετικά της πρόσκλησης δίνονται μόρια για τη συμμετοχή σε συνεταιρισμό. Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους μαστιχοπαραγωγούς είναι δεδομένη. Έχει καταρχήν αποδειχθεί στη μόνιμη μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τα μέλη της ΕΜΧ κατά 30% ή 50%. Επίσης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει πολλές φορές συναντηθεί με την διοίκηση της Ένωσης και συνδράμει σε θεσμικά αιτήματα, θέματα στήριξης των παραγωγών και των νέων αγροτών, θέματα αποζημιώσεων“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Ν. Μηταράκης: Δεδομένη η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους μαστιχοπαραγωγούςΟ Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου της ΝΔ, καλεί επίσης “το Δ.Σ της Ένωσης σε συνάντηση, ώστε να συντονίσουν την απάντηση στην δημόσια διαβούλευση, με στόχο τις βέλτιστες αλλαγές στο πρόγραμμα“.

Ν. Μηταράκης: Δεδομένη η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους μαστιχοπαραγωγούςΑ. Μιχαηλίδης: Να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Μηταράκης
Ως απαξιωτική χαρακτήρισε σε δηλώσεις του, την αντιμετώπιση των μαστιχοπαραγωγών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Κάλεσε εξάλλου το συνάδελφό του, βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, να αναλάβει τις ευθύνες του και να διερευνήσει τους λόγους που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «συστηματικά απαξιώνει τους καλλιεργητές μαστίχας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος