Μυτιλήνη: Με επιτυχία το Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης “Θεοδώρεια” (βίντεο)

Με την εκδήλωση όπου τιμήθηκε η Κοινότητα Νεοχωρίου της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ως αδελφή κοινότητα του Δήμου Μυτιλήνης, ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Μαΐου, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το  Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια».

Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, στην ομιλία του ανέφερε ότι “για πρώτη φορά ακούσαμε από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης να αναφέρεται στο Νεοχώρι, ως γενέθλιος τόπος του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου και τώρα ο πολιούχος της πόλης Μυτιλήνης γίνεται ο συνδετικός κρίκος σύσφιξης των σχέσεων με την Κοινότητα Νεοχωρίου.”

Την Κοινότητα Νεοχωρίου βράβευσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ενώ ο  πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας στην ομιλία του αναφέρθηκε στους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν το Νεοχώρι με τη Μυτιλήνη.

Τα «Θεοδώρεια» γίνονται με πρωτοβουλία της  Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με την  Μητρόπολη Μυτιλήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης στην ομιλία ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, το οποίο όπως τόνισε φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και ν’ αναδειχθεί ο θρησκευτικός πολιτισμός του νησιού.

«Η θρησκευτική τέχνη αποτελεί τον πολιτισμό του σήμερα ο οποίος θα επιβιώσει και στο μέλλον. Η υπηρεσία μας θα αναδείξει τον θρησκευτικό πολιτισμό και θα συνδράμει σε τέτοιου είδους δραστηριότητες» τόνισε ο προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλος Τριανταφυλλίδης.

Μυτιλήνη: Με επιτυχία το Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης “Θεοδώρεια” (βίντεο)

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου και στη συνέχεια λιτανεία στην αγορά και την προκυμαία της Μυτιλήνης.

Μυτιλήνη: Με επιτυχία το Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης “Θεοδώρεια” (βίντεο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος